Mies nukahti autoonsa baarireissun jälkeen ja heräsi kauhuun – ikkunan rikkonut ryöstäjä tunkeutui sisään ja laittoi veitsen kurkulle

Autoonsa nukahtanut mies heräsi kauhunhetkiin, kun tuntematon ryöstäjä iski auton ikkunan rikki ja laittoi veitsen hänen kurkulleen.

Tapahtumat saivat alkunsa vuosi sitten maaliskuussa Tampereella, kun mies oli viettämässä iltaa kavereidensa kanssa baarissa. Miehen oli tarkoitus yöpyä kaverinsa luona, mutta hän halusikin pois aikaisemmin baarista.

Mies lähti ravintolasta puolenyön aikoihin. Hän oli pysäköinyt autonsa lähistölle automarketin eteen ja päätti mennä autoonsa nukkumaan.

Koska oli maaliskuu ja kylmää, mies laittoi autonsa käyntiin ja nukahti etupenkille.

Mies kuvaili oikeudessa, miten havahtui siihen, että joku iski hänen autonsa takasivuikkunan säpäleiksi ja tunkeutui sisälle autoon. Tunkeutuja laittoi puukonterän meteliin heränneen miehen kaulalle ja piti siinä puolisen minuuttia.

Väkivaltaiseen tilanteeseen herännyt mies kertoi oleensa täysin shokissa ja hyvin järkkyttynyt tilanteesta, mikä heikensi hänen muistikuviaan.

Ryöstäjä vei mieheltä lompakon, avaimet ja puhelimen.

Ryöstö oli päähänpisto

Törkeästä ryöstöstä syytetty 39-vuotias mies tunnusti ryöstön, mutta kiisti uhanneensa autossa nukkutunutta uhriaan veitsellä. Mies kertoi, että koko ryöstö oli päähänpisto, kun hän huomasi käynnissä olevan auton.

Tilanne tallentui valvontakameralle. Tallenteelta näkyi, miten ryöstäjä rikkoi auton takasivuikkunan, kurkisti sisälle ja laittoi puukon taskuunsa.

Tämän jälkeen ryöstäjä kävi auton takana, palasi rikkomansa ikkunan luo, kurkotti sisälle ja avasi kuljettajan puoleisen etuoven. Tallenteen mukaan hän viipyi auton sisällä muutamia kymmeniä sekunteja.

Tämän jälkeen ryöstäjä vei polkupyöränsä ja mukanaan olleen koiransa kauemmaksi, palasi auton luo, otti jotakin taskustaan ja viipyi jälleen auton sisälle kurottautuneena muutamia kymmeniä sekunteja.

Lopuksi mies poistui paikalta juosten.

Törkeä ryöstö

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi teon törkeäksi ryöstöksi. Tuomittu valitti ratkaisusta Turun hovioikeuteen, joka ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Mies sai törkeästä ryöstöstä ja viidestä vähäisemmästä rikoksesta 2,5 vuotta ehdotonta vankeutta.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen 3 500 euroa haitta- ja kärsimyskorvauksia sekä korvaamaan hänelle ryöstämänsä omaisuuden ja aiheuttamansa auton vahingot.

Ryöstäjä passitettiin Kylmäkosken vankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat