Mies luuli saaneensa vaelluksella rakon jalkaansa – totuus oli paljon karmivampi

Vaellusretken päätteeksi Wayne Atkins sairastui hengenvaarallisesti.

Vaellusretken päätteeksi Wayne Atkins löysi jalastaan rakkoja. Mies oli vaeltanut 16 kilometrin lenkin, eikä ollut rakoista yllättynyt. Pian kuitenkin kävi ilmi, että ongelma oli paljon vakavampi: Atkins oli saanut lihansyöjäbakteerin jalkaansa, kertoo Washington Post.

Atkins ehti vaelluksensa jälkeen ottaa osaa hääjuhlallisuuksiin ja palata kotiinsa Miamissa ennen kuin hänen olonsa huononi. Rakkoihin sattui enemmän kuin aiemmin. Atkins meni lääkäriin, missä karu totuus paljastui.

A-ryhmän streptokokkibakteeria elää ihmiskehossa luontaisesti, mutta nyt bakteeri oli päässyt Atkinsin verenkiertoon rakon kautta. Miehellä diagnosoitiin nekrotisoiva faskiitti. Se on harvinainen ja hengenvaarallinen pehmytkudoksen nopeasti etenevä infektio, johon liittyy ihonalaiskudoksen kuolio ja voimakkaita kipuja.

Atkins jäi sairaalaan kuukaudeksi, kun bakteeria yritettiin saada hallintaan. Lopulta lääkärit vaivuttivat Atkinsin koomaan lääkkeiden avulla.

– Hän meni sairaalaan ajatellen, että hänellä oli rakko, joka teki hänet sairaaksi. Siinä vaiheessa, kun pääsin Miamiin tuona iltana, hänen maksansa ja munuaisensa olivat jo pettäneet, miehen äiti Karen Gaudrea kertoi WMUR-uutissivustolle.

Nyt Atkins on toipumassa koettelemuksestaan. Häneltä poistettiin ihoa , mutta mies ei menettänyt jalkojaan. 

– Hänellä on elämänsä. Hänellä on vielä jalkansa. Paljon pahemminkin olisi voinut käydä, äiti kommentoi.


***

6:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja