Mies lupasi elää kuukauden ajan pimeässä, äänieristetyssä huoneessa – näin sadan tonnin veto päättyi

0:43
Onko tässä todiste kummituksen tekosista? Nukenvaunut lensivät pimeässä alas portaita ilman järkevää syytä

Rich löi sadasta tonnista vetoa, että voisi elää pilkkopimeässä vessassa kuukauden ajan. Lopulta hän poistui wc-tiloista 20 päivän kuluttua.

Ammatikseen pokeria pelaava Rich Alati pitää vedoista ja rahapanoksista. Mies päättikin ylittää itsensä lyömällä ystävänsä kanssa vetoa siitä, pystyykö elämään kuukauden ajan täysin pimeässä, äänieristetyssä huoneessa ilman ihmiskontakteja tai viihdettä, kertoo The Guardian.

Rich löi syyskuussa 2018 toisen pelaajan, Rory Youngin, kanssa sadasta tuhannesta dollarista vetoa siitä, että pystyisi asumaan 30 päivää äänieristetyssä kylpyhuoneessa.

Ovikin tilkittiin valottomaksi

Richille toimitettiin huoneeseen noutoruokaa satunnaisina aikoina, jotta hän ei voisi päätellä kellonaikaa. Televisiota, radiota tai muuta yhteyttä ulkomaailmaan ei sallittu.

Rich sai mukaansa esimerkiksi hierontapallon, joogamaton ja laventeliöljyä, joilla voisi tuoda hieman mukavuutta pimeyteen.

Ovi ei ollut lukossa, mutta se oli tiivistetty niin, ettei valoa päässyt sisään.

Eristystä käytetään rangaistuskeinona esimerkiksi vankiloissa Yhdysvalloissa. Eristäminen ihmiskontaktista on terveydelle haitallista, sillä se voi aiheuttaa esimerkiksi ahdistusta, vihaa ja epätoivoa.

Aloitti aamun kuten kotonakin

Ensimmäisenä aamunaan pimeässä Rich teki, mitä yleensäkin tekisi: heräsi, pesi hampaansa ja meni pesulle. Hän pukeutui, söi ja joogasi.

– Muistin, missä kaikki on, ja panin kaiken takaisin aivan samaan paikkaan, Rich sanoo.

Rich aikoi käyttää ajan itsensä parantamiseen: hän aikoi harjoitella muun muassa venyttelemään paremmin.

Alkoi hallusinoida

Vain muutamien päivien kuluttua Rich alkoi hallusinoida pimeässä. Hän näki pieniä, valkeita kuplanomaisia muotoja leijumassa ilmassa.

Rich päätti vain hyväksyä tapahtuneen.

– Muuten voisi alkaa vähän pelottaa, Rich kommentoi jälkeenpäin.

Mies myöntää, että kahdesti hän alkoi ajatella ikäviä ajatuksia, ja negatiivisten ajatusten kierre syveni eristyksissä nopeasti. Pimeässä mikään ei harhauttanut Richin mieltä.

– Ajatuksia vain tuli, ja jos et varmista, että ne menevät hyvään suuntaan, ne voivat kutoa verkkoaan kontrolloimattomasti ja johtaa ihmisen pahaan paikkaan, Rich kuvaa.

Hän oli harrastanut aiemmin meditointia, mikä auttoi pärjäämään.

Rory tarjosi Richille mahdollisuutta luovuttaa

Kymmenen päivän kohdalla Rory Young alkoi huolestua, koska Rich vaikutti voivan täysin hyvin.  Rory pelkäsi, että häviäisi vedon. 15. päivänä hän puhui Richille kaiuttimen kautta.

Rory tarjosi Richille mahdollisuutta luovuttaa ja maksaa "vain" 50 000 dollaria. Rich ilahtui suuresti kuullessaan jonkun muun äänen, mutta tarjousta hän piti naurettavana.

– Et voi olla tosissasi. Mies hyvä, istuin juuri täällä kaksi viikkoa ja haluat, että annan pois puolet rahoista, Rich kommentoi.

Rory odotti muutaman päivän ja tarjoutui sitten maksamaan Richille 25 000 dollaria, jos tämä vain tulisi ulos. Rich kieltäytyi.

Vietti lopulta pimeässä 20 päivää

Muutaman päivän kuluttua miehet kuitenkin pääsivät sopimukseen: Rory maksoi Richille 62 400 dollaria, jotta tämä poistui huoneesta. Rich oli viettänyt pimeässä 20 päivää.

Rich tuli ulos aurinkolasit silmillään. Miehen mukaan ulkomaailman häly oli jonkinlainen järkytys.

Rich on onnellinen siitä, että löi vetoa

Richin mukaan tilannetta ei voinut verrata esimerkiksi kidutuksenomaiseen eristykseen, koska hän tiesi koko ajan, miksi on pimeässä, ja että kokemus päättyisi joskus. Rich on onnellinen siitä, että löi vetoa. Myös Rory on tyytyväinen huolimatta siitä, että joutui maksumieheksi.

– Mielestäni tämä on hyvä tarina siitä, miten kaksi ihmistä haluaa testata, pystyvätkö he johonkin, kaikki tehdään reilussa ympäristössä ja yhteistuumin, ja vaikka toinen meistä menettikin ison rahatukun, kumpikin meistä tuntee olonsa mahtavaksi tämän suhteen.

Lähteet: Theguardian.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja