Mies löysi sänkynsä alta 19 vuotta vanhan lentolipun – lentoyhtiö korvasi täyden hinnan

Amerikkalainen mies löysi sängyn alle unohtuneesta laatikosta lähes 20 vuotta vanhan lentolipun. Yhteydenotto lentoyhtiöön johti lopulta iloiseen yllätykseen.

Oletko joskus laittanut jonkun asian jemmaan niin pitkäksi aikaa, että olet jo ehtinyt unohtaa sen olemassaolon? Näin kävi amerikkalaiselle miehelle, joka unohti lähes kahdeksikymmeneksi vuodeksi laatikon pohjalle lentolippunsa ja kirjeen, jossa luvattiin korvaus.

John Walker osti vuoden 1998 joulukuulle United Airwaysin lentolipun, sillä mies oli matkustamassa Nashvillesta Sacramentoon sukulaisensa häihin.

Walker ei lopulta päässyt häihin, joten hän otti yhteyttä lentoyhtiöön pyytäen korvausta lipun hinnasta. Lentolipusta hän oli maksanut kuitenkin lähes 400 dollaria.

Lentoyhtiö ilmoitti, ettei lipulla ollut palautusoikeutta. Lipun arvo voitiin kuitenkin siirtää eteenpäin, seuraavaa lentolippua varten. Walkerin saamassa kirjeessä kerrottiin, että korvaus oli voimassa "ikuisesti".

Lentolippu löytyi 19 vuoden päästä

Walker ei ollut suunnitellut silloin lentomatkoja lähitulevaisuudelle, joten hän laittoi lipun talteen ja asia pääsi unohtumaan. 19 vuotta myöhemmin mies siivosi sänkynsä alla olevaa laatikkoa, johon oli säilötty hänen ja vaimon tärkeitä papereita.

Pinkan pohjimmaisena oli tietenkin lippu ja kirje, jossa lentoyhtiö lupasi korvauksen.

Mies soitti asiakaspalveluun kysyäkseen lipusta. Kuvituskuva.

Pallottelua linjalta toiselle

Walker päätti kokeilla onneaan ja selvittää, oliko korvaus todella voimassa ”ikuisesti”. Hän soitti lentoyhtiön asiakaspalveluun. Walkeria palloteltiin puhelimessa edestakaisin, sillä kukaan ei tiennyt, mitä niin vanhalla lipulla pitäisi oikeastaan tehdä.

Walker ottikin lentoyhtiöön yhteyttä seuraavaksi Twitterissä, ja sai parin päivän sisällä vastauksen.

Yllätystä kerrakseen

Walker sai kuulla, että alkuperäinen lentoyhtiö United Airways oli mennyt konkurssiin vuonna 2002, ja silloin kaikki velat ja etukupongit, kuten myös kirje, olivat purkautuneet. Miehen tilanne oli kuitenkin niin omituinen, että yhtiö päätti korvata hänelle joka tapauksessa.

– He päättivät kunnioittaa sitä osittain kirjeen takia, vaikka se ei ollut laillisesti sitova. Mutta myös, koska luulen, että se oli hyvää asiakaspalvelua heidän puolestaan, Walker kertoo.

Lentoyhtiö oli ottanut huomioon jopa inflaation, ja Walker sai alkuperäisestä 378 dollarin lentolipusta 570 dollaria korvausta. Nyt mies vain miettii, mihin hän matkustaisi seuraavaksi.

Lähteet: Mirror, WFMY2

***

1:22

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja