Mies kuoli kuorma-auton alle Helsingissä – nuorukainen otettu kiinni epäiltynä vakavista rikoksista

Poliisi tiedotti tiistaina, että Helsingin Pihlajamäestä Lucina Hagmanin kujalta löytyi kuollut 38-vuotias mies, jonka epäillään joutuneen auton yliajamaksi.

Poliisi on selvittänyt miehen yli ajaneen ajoneuvon. Poliisin mukaan kyseessä oli kuorma-auto, jonka kuljettaja on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä.

Vuonna 1997 syntynyttä miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

Kuorma-auton kyydissä oli tapahtumahetkellä kuljettajan lisäksi vuonna 1996 syntynyt mies, joka on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Häntä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta ja pelastustoimen laiminlyömisestä.

– Kuljettaja on kertonut havainneensa ajoradalla ihmisen makaamassa, mutta kiistää törmänneensä, vaan kiertäneensä tämän. Kuljettaja pysäköi auton lähistölle.

– Tutkinnassa on selvinnyt, että kuljettaja ja matkustaja olivat pian palanneet tapahtumapaikalle jalan, mutta vasta paikalle saapunut sivullinen soitti asiasta hätäkeskukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi KanthHelsingin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan epäiltyjä oli puhutettu jo tapahtumapaikalla, jolloin he eivät olleet kertoneet törmäyksestä eivätkä ilmoittautuneet itse myöhemminkään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja