Mies kirjoitti hyytävän kirjeen naiselle, jota seurasi tämän autolle: "Et varmaan koskaan huomannut..."

Pohjois-Irlannissa asuva mies kirjoitti karmivan kirjeen naiselle, jota seurasi tämän autolle.

Naisille etenkin pimeällä liikkuminen yksin on yleensä pelottavampaa kuin miehille. Monet naiset turvautuvatkin erilaisiin keinoihin välttääkseen joutumasta minkäänlaisen väkivallan uhriksi. Lue pysäyttävä listaus naisten keinoista.

Eräs mies kirjoitti pitkän kirjeen Reddit-sivustolla osoittaen sen naiselle, jota seurasi tämän autolle. Nainen oli selkeästi peloissaan takanaan kulkevan miehen vuoksi, mutta mies jatkoi silti seuraamista. Miksi?

"Käännyin ja aloin seurata sinua"

Nimimerkillä Karlosmdq kirjoittava mies kertoo kävelleensä kadulla naista vastaan.

– Muutamaa sekuntia myöhemmin käännyin ja aloin seurata sinua. Huomasin hetken, jona tajusit, että seurasin sinua, siitä, että tahtisi muuttui, olkapääsi jännittyivät ja otit puhelimesi esiin. Se ei estänyt minua, jatkoit vain kävelyä ja minä pidin välimatkani (noin 15 metriä takanasi) esittäen, että puhun puhelimeeni, mies kirjoittaa.

Mies kertoo harkinneensa pari kertaa, että olisi kuronut välimatkan umpeen ja mennyt puhumaan naiselle, mutta hän ei kuitenkaan tehnyt niin. Mies uskoo, että jos naisella olisi ollut lenkkitossut korollisten saappaiden sijaan, tämä olisi jo juossut karkuun.

Lue kaikki turvallisuudesta!

"Et varmaan koskaan huomannut"

Liki neljän korttelin matkan jälkeen nainen saapui parkkipaikalle, jossa myös miehen auto oli sattumalta pysäköitynä. Mies kertoo pysähtyneensä omalle autolleen käyttämään puhelintaan naisen jatkaessa hieman pidemmälle omalleen.

– Näin, että otit kuvan tai videota minusta, kun ohitit minut autollasi.

Mutta miksi mies sitten seurasi naista?

– Et varmaan koskaan huomannut niitä kahta muuta miestä, niitä, jotka olivat toisella puolella kävelykatua, niitä, jotka osoittivat sinua ja alkoivat seurata sinua ennen kuin ohitimme toisemme ensimmäistä kertaa. Et huomannut, kuinka he katsoivat sinua tai sitä, että he näyttivät olevan huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisina, tai ehkä kumpaakin.

– Kun ohitit minut autollasi, et myöskään huomannut, että he olivat umpikujaan vievän tien kulmassa ja katsoivat sinua, kun ohitit minut ja heidät. Sinulta jäi huomaamatta myös seuraavat kymmenen minuuttia, kun odotin autossani poliisien (joille soitin, kun sinä menit autoosi) saapumista, sitä seuranneet 15 minuuttia kysymyksiä ja minä näyttämässä heille niistä kahdesta miehestä kuvaa, jonka otin, kun seurasin sinua, mies kertoo.

VIDEO: Jos uhkaava tilanne tulee eteen, tiedätkö, miten irrottaudut otteesta? Artikkeli jatkuu videon alla.

"Älä odota nähdäksesi, mitä tapahtuu"

Mies kertoo olevansa pahoillaan, että pelästytti tuntemattoman naisen. Hän kuitenkin kertoo olleensa peloissaan myös itse. Mies toteaa, ettei ole mikään sankari ja vaisto käskikin häntä paeta. Ajatellessaan, että nainen olisi voinut olla hänen vaimonsa tai tyttärensä, hän kuitenkin tiesi, ettei antaisi itselleen anteeksi, jos jotain tapahtuisi, eikä hän olisi tehnyt mitään sitä estääkseen.

Tekstinsä mies kertoo kirjoittaneensa Belfastissa marraskuun 14. päivänä.

Myöhemmin mies palasi selventämään kirjoitustaan. Hän kertoo jakaneensa tarinan varoitukseksi.

– Jos ajattelet, että sinua seurataan tai että joku on vialla, älä odota nähdäksesi, mitä tapahtuu. Soita poliisille, ystävälle, perheenjäsenelle tai koputa jonkun ovelle tai mene kauppaan, pahimmassa tapauksessa vaikutat hieman vainoharhaiselta.

"He vaikuttivat odottavan tilaisuutta"

Mies kertoo, että hänen seuraamansa nainen kantoi salkkua, joka saattoi kiinnosta kahta muuta miestä.

– He vaikuttivat odottavan tilaisuutta, se oli suurin syy siihen, miksi en lähestynyt naista. Pelkäsin, että se saisi heidät toimimaan ja tarjoaisin samalla toisenkin kohteen.

Mies myöntää, että saattoi toimia väärin, mutta hän toimi sen hetkisten ajatustensa valossa. Poliisille hän kertoo soittaneensa, koska miehet olisivat saattaneet valita myös toisen uhrin ensimmäisen kohdalla epäonnistuessaan. Hän kertoo, ettei tiennyt naisen auton olevan samalla parkkipaikalla, josta hän itse alunperin oli lähtenyt kulkiessaan naista vastaan, mutta kertoo, että jos nainen olisi jatkanut matkaansa sen ohi, hän luultavasti olisi joutunut lähestymään tätä.

Niille kommentoijille, jotka eivät tarinaa usko, hän kertoo toivovansa itsekin, että tilannetta ei koskaan olisi tapahtunut. Moni kommentoija on kuitenkin kiitellyt miehen toimintaa vuolaasti.

Mies jakoi linkin myös karttapalveluun näyttääkseen, millä reitillä pelottava tilanne tapahtui.

Lähteet: Reddit, Someecards

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja