10 hyvää syytä lopettaa tupakointi – eikä yksikään liity keuhkoihisi!

Ei ole salaisuus, että tupakka ei tee hyvää terveydelle. Syöpä ja keuhkosairaudet ovat seurauksista vakavimpia, mutta tupakanpoltolla on kuitenkin myös muita vaikutuksia – lue mitä!

Uusivuosi on yhtä hyvä hetki lopettaa tupakanpoltto kuin mikä tahansa muukin. Jos kaipaat motivaatiota lopettamiselle, lue seuraava lista, joka paljastaa, mitä kaikkea hyvää voi lopettamispäätöksestä seurata.

Olet rauhallisempi

Vaikka tupakoitsijat uskovat pitkien sauhujen rauhoittavan hermoja, brittitutkimus paljastaa, että tupakanpolton lopettaminen vähentää levottomuutta pitkällä tähtäimellä.

Suusi kiittää

Jos lopetat pahan tapasi, vähenevät suun terveysongelmat, kuten reiät ja ienongelmat. Myös suusyövän riski vähenee. Verrattuna entisiin tupakoijiin tupakoijilla on puolitoista kertaa suurempi riski kärsiä suun terveysongelmista.

Seksielämäsi paranee

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tupakoinnin ja vähentyneiden seksihalujen välillä on yhteys niin miehillä kuin naisillakin. Journal of Sexual Medicine -lehdessä vuonna 2008 julkaistut tutkimukset osoittivat, että nikotiini voi vaikuttaa jopa tupakoimattomien miesten ja naisten kiihottuneisuuteen.

Tupakoinnin lopettamisesta seuraa paljon hyvää.

Pelastat ihosi

Jos haluat ihosi olevan parhaimmillaan, teet sille palveluksen lopettamalla sauhuttelun. Tupakointi vaikuttaa ihon sävyyn, saa ihon löystymään sekä aiheuttaa ryppyjä suun ympärille. The American Society for Aesthetic Plastic Surgery huomauttaa kuitenkin, että vain puolitoista kuukautta tupakoinnin lopettamisen jälkeen ihosi näyttää jo paremmalta.

Hiuksesi jatkavat kasvuaan

Jos pidät hiuksistasi, ehkä todella on aika lopettaa. Tutkimukset ovat nimittäin löytäneet yhteyden tupakoinnin ja miesten kaljuuntumisen välillä.

Mielialasi paranee

Tupakoinnin lopettaminen voi saada sinut iloisemmalle mielelle – ainakin Brownin yliopiston tutkimuksen mukaan. Tutkijat huomasivat, etteivät tupakoijat olleet koskaan onnellisempia kuin onnistuttuaan tupakoinnin lopettamisessa. Jos tupakoinnille annettiin sen jälkeen periksi, oli mieliala puolestaan jopa huonompi kuin ennen lopettamista.

Saat juhlia useampia syntymäpäiviä

Naiset voivat elää jopa vuosikymmenen pidempään, jos he lopettavat tupakoinnin. Näin väittää viime vuonna tehty tutkimus. Tutkijat huomasivat, että mitä enemmän naiset polttavat, sitä suurempi on ennenaikaisen kuoleman riski – jopa henkilöillä, jotka polttavat vain alle yhdeksän tupakkaa päivässä.

Mahdollisuutesi tulla raskaaksi kasvaa

Jos yrität tulla raskaaksi, yksi parhaista asioista, mitä voit tehdä, on tupakoinnin lopettaminen. Tupakoivien naisten todennäköisyys olla hedelmättömiä on 60 prosenttia suurempi kuin tupakoimattomien. Tupakointi on yhdistetty myös keskenmenoihin, NBC Newsin mukaan.

Nautit ruoasta enemmän

Makuhermosi ovat koetuksella, kun tupakoit. Jos siis haluat saada enemmän irti herkullisista aterioista, lopeta tupakointi.

Flunssasi eivät ole niin pahoja

Tupakoimattomille kevyet flunssan oireet voivat tupakoitsijoilla olla paljon pahemmat, kertoo Yalen yliopistossa vuonna 2008 tehty tutkimus. Tutkimus paljastaa, että oireet eivät ole pahemmat siksi, että tupakoitsijat eivät pystyisi taistelemaan virusta vastaan, vaan siksi, että heidän kehonsa ylireagoi siihen.


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: huffingtonpost.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja