Mies ja alaikäinen tyttö kuvasivat yhdynnästään seksivideon yhteisymmärryksessä – miehelle tuomio lapsipornosta ja tytölle korvauksia

Mies tuomittiin sakkoihin tämän kuvattua alaikäisen tytön kanssa videon, jossa he olivat yhdynnässä. Tyttö oli tekohetkellä 16-vuotias, mies merkittävästi tätä vanhempi. Oikeuden mukaan video oli kuvattu yhteisymmätyksessä.

Taannoin Jari Sillanpää tuomittiin samaisesta rikosnimikkeestä hänen kuvattuaan kännykällä videota aikuisesta yhdynnässä lapsen kanssa. Katso videolta, mistä tapauksessa oli kyse.

Jari Sillanpään syyte lapsen seksuaalirikoksesta hylättiin – tuomio sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä 1:05

Video oli kuvattu Espoossa vuoden 2017 lopulla. Videolla kamera käynnistyi miehen kädessä ja tyttö istui sängyllä hieman kauempana. Sen jälkeen kaksikko oli yhdynnässä keskenään niin, että osapuolet olivat tunnistettavissa.

"Kuvaaminen on tapahtunut yhteisymmärryksessä"

Käräjäoikeuden mukaan tapauksessa ei ollut viitteitä siitä, että videota olisi ollut tarkoitus levittää ulkopuolisille, vaan mies oli lähettänyt videon ainoastaan tytölle.

Oikeuden mukaan videon tallentamisessa ei myöskään oltu käytetty painostusta tai muuta epäasiallista vaikuttamista, vaan tallenne kuvattiin yhdessä.

– Riidatonta on, että videon kuvaaminen on tapahtunut osapuolten välisessä yhteisymmärryksessä, oikeus totesi.

Alaikäisen suostumuksella tai osapuolten yhteisymmärryksellä ei kuitenkaan ollut asiassa rikosoikeudellista merkitystä. Mies oli kuvannut alaikäisestä laittoman videon.

Tuhansien eurojen sakot ja päälle korvauksia

Mies oli kiistänyt syytteen. Hänen mukaansa videota ei ollut kuvattu hänen kännykällään, eikä mies ollut pitänyt sitä hallussaan.

Oikeuden mukaan videolta näkyi kuitenkin, että kuvaamisessa käytetty laite oli miehen kädessä kuvaamisen alkaessa. Oikeus tuli siihen tulokseen, että videon kuvasi mies omalla kännykällään.

Vuonna 1976 syntynyt mies tuomittiin 70 päiväsakon sakkorangaistukseen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, mikä tämän tuloilla tarkoitti lähes 3000 euron seuraamusta. 

Oikeus katsoi tekohetkellä alaikäisen tytön olevan oikeus korvauksiin, sillä hän oli videolta selvästi tunnistettavissa ja videolla oli nähtävissä hänen intiimialueensa.

Oikeus katsoi tytöllä olleen varteenotettava pelko siitä, että video leviää joko tarkoituksella tai tarkoituksettomaksi tarkoitettua laajemmalle katsojapiirille. Mies määrättiin maksamaan tytölle 1500 euron kärsimyskorvaukset. 

Lue myös:

    Uusimmat