Mies ihailee naisten kuvia Instagramissa, pitääkö tästä huolestua? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miehelläni on paljon naispuolisia ystäviä. Tai ainakin Facebookissa ja Instagramissa, oikeassa elämässä hän ei heitä näe. Välillä viestittelevät ja keskustelevat netissä. Itselläni on miehiä kavereina muutama, muut on lähinnä sukulaisia ja kavereiden miehiä. Eniten mietityttää se, että Instagramissa mies seuraa vain naisia, ja (kun joskus huvikseen katselin naisten kuvia) lähinnä vähäpukeisia naisia. Onko se ihan ok?

Mieheni kuitenkin näyttää minulle, että on vain minun kanssani, näyttää tunteensa ja ei koskaan satuttaisi minua. Sanoo, ettei noilla somejutuilla niin ole väliä, kun ne ovat ”vaan siellä netissä”. Mutta jos pääasiassa elää känny kädessä, niin eivätkö ne silloin ole isossa osassa elämää? Olen päättänyt olla välittämättä, mutta kyllä se pikkuisen on syönyt itseluottamustani. Meillä on seksiä kerran viikossa/parissa ja emme riitele kovinkaan usein. Molemmilla on omat harrastukset ja niin sanotusti elämät. Emme kovin usein vietä kaksin aikaa. Miehellä on myös lapsi. Olenko ihan turhaan välillä huolissani niistä muista naisista?" kyselee nimimerkki Nedu.

Näin naiset vastasivat

"Se, ettette vietä aikaa kaksin, on varoitusmerkki, josta voisi antaa ihan oman vastauksensa. Miksi olette yhdessä, jos ette halua olla yhdessä, samassa tilassa?

Sinällään naisten kanssa viestitteleminen ei välttämättä merkitse mitään. Mielestäni tuo "nehän ovat vain netissä" on tosin huolestuttava toteamus. Tarkoittaako mies, että jos netissä sanoo "pusipusi rakas", se ei merkitse mitään, kun se nyt tapahtui siellä netissä? Seksiä se nettiseksikin on.

Seuraako mies myös miehiä netissä, vai pelkkiä naisia? Instagramissa seurannassa on ilmeisesti pelkkiä naisia, mutta millaisia? Onko kyse yhteisistä mielenkiinnon kohteista, upeiden kuvien katsomisesta vai naisista, joiden bikinikuvia mies kehuu? Turhan monta muuttujaa tässä jutussa. Paha sanoa. Itse en ainakaan tarkista/välitä kuvaajan sukupuolesta, jos kuvat ovat hienoja, eli ei mies välttämättä edes tajua seuravaansa naisjoukkoa. Lähtökohtaisesti en pitäisi muiden kuvien katsomista ja viestien laittoa pahana asiana, mutta jos mies jättää kommentteja malliin "uuh beibe oot seksikäs hottis <3<3<3", olisin ehkä vähän nyrpiintynyt itsekin."
– 30, nettikavereinani on paljon miehiä, tosin myös naisia, viestit viattomia kumpienkin kanssa


"Et ole turhaan huolissasi. Jos ette vietä kovin usein kaksin aikaa, mies saa muilta naisilta huomiota, jota ei sinulta saa. Eihän se nyt oikein ole."
– 30, olen sinkku, en viestittelisi netissä tuntemattomien miesten kanssa

"Instagram on kyllä katala vempele. Siellä voi seurata vaikka mitä ja ketä. En osaa sanoa, että onko tämä samaa kategoriaa aikuisviihteen katsomisessa: "eihän siinä mitään pahaa ole". Täytyy myöntää, että itse loukkaantuisin, jos kumppanini tykkäisi upeiden naisten kuvista Instagramissa, mutta se on omaa epävarmuuttani. Mutta mielestäni on hyvin, hyvin outoa viestitellä Facebookissa TUNTEMATTOMIEN kanssa. Siitä olisin jo huolissani."
– 28, en viestittele tuntemattomien kanssa somessa – ikinä

"En aivan ymmärrä tilannettanne. Kerrot, ettette vietä yhdessä kovin paljon aikaa? Luulen, että teidän kannattaisi yrittää löytää enemmän sitä yhteistä aikaa, ehkä silloin mieskin unohtaisi nuo somekuviot ja keskittyisi enemmän todelliseen elämään. Varsinkin jos kännykkä pilaa yhteisen aikanne, kannattaa harkita älypuhelinlakkoa. Kerro vaikka miehelle, että aiot yrittää vieroittautua jatkuvasta kännykän näpeltämisestä ja yrittää innostaa häntä mukaan projektiin. Sano myös suoraan, että haluaisit, että mies keskittyisi enemmän sinuun netissä poseeraavien naisten sijasta."
– 28, en viestittelisi tuntemattomien kanssa

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja