Mies houkuteltiin naisen avulla ansaan – ryöstö- ja kiristysyrityksellä tavoiteltiin tonnia

5:45
Kuluneen vuoden aikana nuorten harjoittama väkivalta herättänyt kasvaa huolta ja kysymyksen siitä, ovatko alaikäisten tekemät rikokset lisääntyneet. Videolla puidaan alaikäisten välistä puukotustapausta Helsingissä juhannuksena.

Kolme nuorta aikuista tuomittiin ehdollisiin ja ehdottomaan vankeusrangaistuksiin tapauksessa, jossa mieheltä yritettiin saada väkivallalla uhkaamalla merkittävä summa rahaa.

Tapaus sattui viime huhtikuussa Helsingissä. Nuori nainen oli kutsunut uhrin käymään kotonaan, mutta poistunut asunnosta ennen tämän saapumista. Asuntoon oli jäänyt naisen poikaystävä ja tämän kaveri, jotka uhrin saapuessa ovelle vetivät tämän sisään suurella, 29 senttimetriä pitkällä veitsellä uhkaillen.

Toivottuja rahoja ei löytynyt

Sisällä asunnossa uhria pahoinpideltiin ja uhattiin tappamisella. Uhrilla odotettiin olevan mukanaan huomattavia määriä käteistä, mutta asunnolle tämä oli saapunut vain kännykän ja avainten kanssa.

Koska uhrilla ei ollut toivottuja rahoja, ilmoitti toinen miehistä, että tämän on tuotava seuraavana päivänä Itä-Helsingissä sijaitsevalle S-marketille tuhat euroa, tai tälle käy huonosti.

Kolmikko siirtyi ulos ja uhrilta otettiin ”pantiksi” tämän avaimet ja puhelin. Uhrilta vaadittiin tämän jälkeen vielä puhelimen tunnuslukua, jolloin uhri kuitenkin onnistui pakenemaan paikalta.

Uhri sai sivullisen soittamaan asiasta hätäkeskukseen, ja poliisi sai häntä uhanneen mieskaksikon kiinni.

Yhdelle ensikertalaisista ehdotonta

Oikeus katsoi tekoon syyllistyneen kolmikon syyllistyneen eri rikoksiin.

Miehen paikalle kutsunut vuonna 2001 syntynyt nainen tuomittiin 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen avunannosta ryöstöön. Vuonna 2000 syntynyt naisen poikaystävän kaveri sai ryöstöstä taas 10 kuukautta ehdollista.

Pisimmän tuomion sai kuitenkin vuonna 2002 syntynyt mies. Hänet tuomittiin törkeän ryöstön yrityksestä ja kiristyksen yrityksestä 1 vuoden 7 kuukauden vankeuteen. Oikeus katsoi, että miehen syyksi luettujen rikosten törkeys ja yhteisen rangaistuksen pituus huomioiden mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen, vaikka hän oli ensikertalainen.

Uhrille määrättiin korvattavaksi 1 000 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 4000 euroa kärsimyskorvauksia.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja