Mies heitti miljoonien arvoisen kovalevyn roskiin - löytyminen kaatopaikalta epätoivoista

Brittiläinen mies heitti roskiin vanhan kovalevynsä. Teko osoittautui todelliseksi emämokaksi, sillä virtuaalivaluutta bitcoineja sisältäneen kovalevyn arvo olisi nyt noin 5,5 miljoonaa euroa.

BBC kertoo teknologiasivuillaan, että James Howellin kovalevylle oli kerääntynyt 7500 bitcoinia vuonna 2009. Howells oli heittänyt kovalevyn roskiin aiemmin tänä vuonna, kun hän ei ollut käyttänyt sitä enää useaan vuoteen eikä hän muistanut sen sisältäneen bitcoineja.

Tällä hetkellä yhden bitcoinin arvo on 736 euroa, mutta silloin kun Howells oli kerännyt valuuttaa, niin se oli ollut lähes arvotonta.

Howells tajusi vasta myöhemmin kiinnostuttuaan bitcoinin arvosta kuinka kalliin virheen hän oli mennyt tekemään.

Howellsin bitcoin-tiedosto on kovalevyllä, joka on nyt hautautuneena kaatopaikalla kenties jopa 1,5 metrin syyvyydessä. Etsittävä alue on noin jalkapallokentän kokoinen.

Kaatopaikan omistajan mukaan yleensä silloin kun kaatopaikkoja tutkitaan niin paikalla on parikymmentä suojavaattein varustautunutta etsijää, kaivuulaitteistoja ja koiria.

Howells harmittelee, että hänellä ei ole resursseja moiseen etsintäoperaatioon, ellei hän olisi varma kovalevyn löytymisestä.

- Kun kävin katsomassa kaatopaikalla ensimmäistä kertaa oli ensimmäinen ajatukseni, että minulla ei ole mitään mahdollisuuksia, toteaa Howells.

Lue myös:

    Uusimmat