Mies, haluatko isäksi? Tutkimus suosittelee: Mene nukkumaan ennen puolta yhtätoista

Miehen pitäisi mennä nukkumaan ennen puolta yhtätoista, jos toiveena on perheenlisäys.

Tanskalaisen Aarhusin yliopiston tutkimus avaa miehen sperman laadun ja nukkumisajankohdan välistä yhteyttä.

Tutkimuksen mukaan miehillä, jotka menivät aikaisemmin nukkumaan, oli selkeästi parempi sperman laatu kuin miehillä, jotka menivät nukkumaan puoli kahdentoista jälkeen tai myöhemmin. Tutkimus esiteltiin eurooppalaisen lisääntymisen ja alkio-opin vuosittaisessa kokouksessa Wienissä. 

Nukkumista seurattiin yli kahden vuoden ajan

Tutkimukseen osallistui 104 keskimäärin 34-vuotiasta miestä, joiden spermanäytteitä analysoitiin ja nukkumista seurattiin yli kahden vuoden ajan.

Hedelmällisyyden tutkijat ovat aikaisemminkin sanoneet uskovansa unen puutteen liittyvän sperman laadun heikkenemiseen, koska unenpuute altistaa miehet psyykkiselle ja fyysiselle stressille.

Siemenneste säilyy myös avaruudessa

Tutkimuksessa löydettiin yhteyksiä unen määrän ja sperman laadun välillä. Tutkimuksen mukaan seitsemästä ja puolesta tunnista kahdeksaan tuntiin oli sperman laadun kannalta ihanteellisin unen määrä. Tutkimuksessa ei löydetty yhteyttä pidemmän kuin kahdeksan tunnin unien ja sperman laadun väliltä.

Kiinnostavaa on sekin, että sperma voi pysyä hyvälaatuisena myös painottomassa tilassa. Astronauttien terveyttä tutkineessa toisessa tutkimuksessa tutkijat  osoittivat, että sperma pysyy hyvälaatuisena myös painottomissa tiloissa.

Ihminen saattaisi lisääntyä siis painottomassa tilassakin. Isäksi haluava mies voi kuitenkin toistaiseksi huolehtia vain siitä, että on nukkumassa ennen puolta yhtätoista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja