Mainos

Mies avautuu vammastaan koskettavalla videolla: ”Suurin osa ihmisistä hyväksyy minut, mutta minä en hyväksy itseäni”

Tämän miehen julkaisema video toimii hyvänä muistutuksena sitä, että vaikka kamppailisimme kuinka vaikeiden asioiden kanssa tahansa, aina löytyy joku, joka tuntee samoin – ja saa nostetuksi sinut jälleen jaloillesi.

Läheskään kaikki netistä löytyvät videot eivät saa silmiä täyttymään kyynelistä, mutta tämä video todella tekee sen. Koskettavalla videolla mies nimeltä Chris Ruden avautuu vammasta, joka on vaikuttanut hänen elämäänsä aivan syntymästä lähtien. 

Video levisi koko kansan tietoisuuteen Rudenin tyttöystävän jaettua tämän koskettavan videon Redditissä.

– Poikaystäväni piilotteli vammaansa 17 vuoden ajan, ja vihdoin hän lakkasi piilottelemasta kättään, tyttöystävä kirjoittaa ja lisää tuntevansa asiasta ylpeyttä.

"Hänen pelkäämänsä demonit ovat olleet vain varjoja"

Videolla Ruden kertoo pitäneen vasemman, tavallista lyhyemmän ja kaksisormisen kätensä taskussa koko yläasteen ajan; hän soitti rumpuja vasen käsi taskussa, hän urheili vasen käsi taskussa. Kouluaikoina Ruden kertoo jopa riisuneensa reppunsakin vessassa, jotta kukaan hänen luokkatovereistaan ei pääsisi näkemään hänen vajavaista kättään. Piilottelu oli miehen tapa kätkeä ongelmansa, sen, ettei hän ollut hyväksynyt sitä, millaiseksi hän oli syntynyt.

– Viimeisen 17 vuoden aikana ainoastaan kaksi uutta ihmistä on nähnyt käteni. Tänään oli päivä, jolloin tyttöystäväni näki käteni ensimmäisen kerran, Ruden kertoo ja lisää tunteneensa itsensä edelleen todella epävarmaksi asian kanssa.


Sitä, miksi mies kertoo kamppailleensa asian kanssa useamman vuosikymmenen ajan, hän ei osaa tarkkaan sanoa. Ehkä suurin vastustaja hänen elämässään onkin ollut hän itse.

– Suurin osa ihmisistä hyväksyy minut, mutta minä en hyväksy itseäni, mies toteaa.

Vielä tänäkin päivänä Ruden kertoo piilottelevansa vammaansa, se on ollut niin pitkään hänen tapansa elää, että tätä tapaa on vaikea muuttaa. Tämä rehellinen video onkin yksi tapa saada hänen omaa sisäistä, sitä kaikkein paksuinta ja suurinta muuriaan murrettua.

– Haluan näyttää, kuka olen, mutta myös sen, mitä minulla on. En voi kontrolloida tätä, en ole pyytänyt tätä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ainoastaan minä kontrolloin sitä, mitä piilottelen ja mitä en. En haluaisi piilotella enää, Ruden toteaa.

Mies kertoo haluavansa kannustaa kaikkia hänen kanssaan samanlaisessa tilanteessa olevia riisumaan maskinsa, tai käsineensä, ja olemaan aitoja.

Moni sadoista videon nähneistä silmäpareista on selvästi ottanut sanoman osaksi omaa elämäänsä. Videoon tulleissa lukuisissa kommenteissa monet ihmiset ovat kertoneet piilotelleensa Rudenin tavoin vammaansa läpi lähes koko elämänsä ajan, mutta nyt tähän on tulossa muutos.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Toivon hänen ymmärtävän, että hänen pelkäämänsä demonit ovat olleet vain varjoja. Tänne ja YouTubeen tulleiden kommenttien myötä toivon hänen ymmärtävän, kuinka rohkean ja kauniin teon hän teki jakaessaan tämän asian. Toivon tämän auttavan häntä ja muita ihmisiä kohtaamaan demoninsa, taistelemaan vastaan ja menemään eteenpäin, eräs Reddit-käyttäjä kommentoi videoon.

***

0:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.