Mies ampui toista Pataässän edessä Helsingissä, uhri hoiperteli sisään viimeisillä voimillaan – paikalta paenneelle tekijälle pitkä vankeustuomio

Helsingin hovioikeus piti voimassa tuomion ravintola Pataässän edustalla tapahtuneesta taposta. Mies ampui toisen karaokebaarin asiakkaan viime maaliskuussa.

Vuonna 1993 syntynyt Jere Santeri Iljama ampui toista baarin asiakasta pistoolilla lähietäisyydeltä rintaan.

Aiemmin käräjäoikeus tuomitsi miehen taposta 10 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Mies valitti tuomiostaan ja väitti, että pistooli olisi lauennut vahingossa. Puolustuksensa mukaan hän oli nostanut pistoolin toista miestä vastaan vain uhkaamistarkoituksessa.

Hovioikeus kuitenkin katsoi muun muassa valvontakameratallenteen perusteella, että mies oli toiminut määrätietoisesti ja että ampuminen oli tahallinen.

Valvontakameravideolla näkyy, miten mieskaksikko tulee baarista ulos ennen aamukolmea. Ampuja ohjaa toista miestä hartiasta, tönäisee tätä ja sitten nostaa kätensä kohti uhria. Videolla näkyy, miten uhri pitelee tämän jälkeen rintaansa.

Ennen kuolemaansa uhri ennätti vielä kävellä sisälle baariin, mutta ensihoidon saapuessa mies oli eloton. Ampuja pakeni paikalta, mutta ilmiantoi myöhemmin itsensä poliisille.

Hovioikeus katsoi, että vahinkolaukaus oli valvontakameranauhan tilanteessa epätodennäköinen. Asiassa kuultiin myös todistajaa, jonka kertomus tuki ampujan syyllisyyttä.

Helsingin hovioikeus ei tehnyt muutoksia käräjäoikeuden aiempaan tuomioon. Hovioikeus ratkaisi asian tänään.

Lue myös:

    Uusimmat