"Mielestäni naisellisuuden saa näyttää" – uskoisitko, että upea Marianne, 51, on neljä lasta synnyttänyt isoäiti?

Marianne Rytkönen on hyväntuulinen ja sporttinen viisikymppinen, joka oppi itsestään huolehtimisen omalta äidiltään. Hänen mielestään naiset saavat korostaa naisellisuuttaan – ja pukeutumisvinkkejä Marianne puolestaan saa neljältä aikuiselta tytöltään.

Kauneudenhoitoalalla ja myyjänä toimiva 51-vuotias Marianne Rytkönen käy miehensä kanssa viikoittain kuntosalilla ja huolehtii aina ennen pukeutumista huolellisesti ihostaan.

– Kun iho on hoidettu ja hyvinvoiva, on vaatteiden vuoro. Oma äitini on näyttänyt minulle sen mallin, että itsestä huolehditaan. Mielestäni naisellisuuden saa näyttää, Marianne kertoo MTV Uutisille.

Marianne on neljän aikuisen nuoren naisen äiti. Lapsenlapsiakin hänellä jo on: pieni 1,5-vuotias mumman tyttö, Minea

– Tyttäret sanoivat, että äiti et sinä ole mikään mummo, siksi olet mumma, Marianne avaa hyväntuulisesti.

Raikas tyyli on herättänyt myös kateutta

Marianne sanoo nauttivansa meikkaamisesta ja laittautumisesta. Hän kertoo, että itsestään huolehtiminen tuo itsevarmuutta. Merkkivaatteita hän ei yleensä käytä, vaan tilaa verkkokauppojen keskihintaisia tuotteita.

Marianne uskoo pukeutumisnormien muuttuneen siitä, mitä ne olivat vaikkapa vielä 15 vuotta sitten. Nykyään pukeutumista ei tarvitse niin tarkasti miettiä iän mukaan.

– Ei oma äitini olisi silti varmaan pukeutunut ihan näin, kuten minä pukeudun nyt, Marianne nauraa.

– Saan tyttäriltäni pukeutumisvinkkejä ja uusia ideoita, mutta en minä mitään vesirajahameita käytä. Olen kuitenkin neljä lasta synnyttänyt, Marianne pohtii.

Mariannen perhe
Marianne neljän tyttärensä kanssa. 

Mariannen naisellinen, raikas tyyli on kerännyt paljon kehuja, mutta myös kateutta.

– Joskus jotkut sanovat, että hyvähän minun on, kun olen nuoren näköinen ja hoikka. Se on sellaista piilokettuilua. Mutta minun mielestäni ihan jokainen voi olla nuorekas, kun vain huolehtii itsestään, Marianne sanoo.

Monikaan ei usko Mariannea viisikymppiseksi, ja esimerkiksi oltuaan kuvattavana omien tyttöjensä kanssa, valmiista kuvasta saa etsiä, kuka lopulta on tytär ja kuka äiti.

Mariannen mielestä positiivisuus kantaa

Marianne sanoo, että positiivisuus pitää hänet energisenä.

– Negatiivisuus kannattaa jättää. Positiivisuus pitää nuorena, Marianne sanoo.

Hän toivoo sen lisäksi, ettei Suomessa tarvitsisi arvottaa muita niin voimakkaasti ulkonäön mukaan.

– Pienillä paikkakunnilla on helposti sellaista, että jos joku pukeutuu kauniisti, se ihminen leimataan esimerkiksi ylpeäksi. Helsingissä on tietysti ihan erilainen meno. Suomalaiset voisivat pukeutua vapaammin ja näyttävämmin, Marianne pohtii.

**

Video: Mimi Choi tekee uskomattomia optisia illuusioita meikeillä: 

0:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja