Mainos

Mielessä HDR-televisio? Netflix tarjoaa pian apua sisältöongelmaan

HDR-televisiot tekevät tuloaa olohuoneisiin. HDR-yhteensopivan television etuna on parempi värien toisto ja kontrasti kuin tavallisessa teräväpiirtotelevisiossa. Erityisen hyvin HDR-tekniikan edut näkyvät elokuvakohtauksissa, jossa samaan kuvaan yhdistyy kirkkaita värejä ja syvän mustan sävyjä.

Netflixissä on ollut tähän mennessä hyvin vähän HDR-sisältöä. Ainoa tarjolla ollut sisältökokonaisuus on ollut Marco Polo -sarjan ensimmäinen tuotantokausi. Joitakin elokuvia on ollut ostettavissa Ultra HD bly-ray -formaatissa.

Tänä vuonna tilanne kuitenkin paranee, sillä Netflix on ilmoittanut tuovansa tarjolle 150 tuntia HDR-materiaalia vuoden loppuun mennessä. Vertailun vuoksi 4K-materiaalia palvelusta löytyy noin 500 tuntia.

Netflixin ilmoittamien tietojen mukaan moni nykyisistä teräväpiirtoelokuvista on masteroitavissa HDR-formaattiin.

Näin varmistut yhteensopivuudesta

HDR-yhteensopivuudesta voi varmistua valitsemalla television, joka on merkitty Ultra HD Premium -tarralla. HDR-yhteensopivuus on muissakin televisioissa, mutta UHD Premium -mallit on suunniteltu varta vasten HDR-sisällön katsomiseen.

Muun muassa Samsungilla on ollut valikoimissaan HDR-televisioita jo viime vuodesta lähtien. Niiden hinnat alkavat alle 1000 eurosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.