Mielessä HDR-televisio? Netflix tarjoaa pian apua sisältöongelmaan

HDR-televisiot tekevät tuloaa olohuoneisiin. HDR-yhteensopivan television etuna on parempi värien toisto ja kontrasti kuin tavallisessa teräväpiirtotelevisiossa. Erityisen hyvin HDR-tekniikan edut näkyvät elokuvakohtauksissa, jossa samaan kuvaan yhdistyy kirkkaita värejä ja syvän mustan sävyjä.

Netflixissä on ollut tähän mennessä hyvin vähän HDR-sisältöä. Ainoa tarjolla ollut sisältökokonaisuus on ollut Marco Polo -sarjan ensimmäinen tuotantokausi. Joitakin elokuvia on ollut ostettavissa Ultra HD bly-ray -formaatissa.

Tänä vuonna tilanne kuitenkin paranee, sillä Netflix on ilmoittanut tuovansa tarjolle 150 tuntia HDR-materiaalia vuoden loppuun mennessä. Vertailun vuoksi 4K-materiaalia palvelusta löytyy noin 500 tuntia.

Netflixin ilmoittamien tietojen mukaan moni nykyisistä teräväpiirtoelokuvista on masteroitavissa HDR-formaattiin.

Näin varmistut yhteensopivuudesta

HDR-yhteensopivuudesta voi varmistua valitsemalla television, joka on merkitty Ultra HD Premium -tarralla. HDR-yhteensopivuus on muissakin televisioissa, mutta UHD Premium -mallit on suunniteltu varta vasten HDR-sisällön katsomiseen.

Muun muassa Samsungilla on ollut valikoimissaan HDR-televisioita jo viime vuodesta lähtien. Niiden hinnat alkavat alle 1000 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat