Mielenosoitus samettivallankumouksen muistopäivän aattona: Jopa 250 000 mielenosoittajaa haluaa eroon pääministeristä Tshekissä

Tshekin pääkaupungissa Prahassa noin 250 000 ihmistä on kokoontunut mielenosoitukseen vaatimaan pääministeri Andrej Babishin eroa.

Osallistujien määrästä kertoo maan sisäministeri Jan Hamacek uutistoimisto CTK:lle. Aiemmin poliisi arvioi väkimääräksi 200  000 mutta kertoi ihmisiä valuvan edelleen paikalle.

Pääministerin vastustajat syyttävät tätä muun muassa korruptiosta ja maan oikeuslaitoksen itsenäisyyteen puuttumisesta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Myös Euroopan komissio on tutkinut Babishin toimia. Pääministeri itse on kiistänyt kaikki syytökset.

Mielenosoittajat ovat heilutelleet lippuja sekä kylttejä, joissa vaaditaan populistipääministerin eroa.

– En todellakaan pidä pääministerimme valheista. Hänen valtavat eturistiriitansa, valheensa, huijauksensa, niitä on vain liikaa. Hän ei ole rehellinen mies, sanoi kotikylästään Prahaan matkustanut mielenosoittaja Josef Plandor.

Protestin järjestänyt Million Moments for Democracy -liike on vaatinut Babishia joko ratkaisemaan eturistiriitansa tai väistymään pestistään.

Mielenosoitus järjestetään samettivallankumouksen muistopäivän aattona. Marraskuun 17. päivänä vuonna 1989 kommunistipuolueen monikymmenvuotinen valta päättyi Tshekkoslovakiassa.

Viime kesäkuussa Prahassa järjestetyssä mielenosoituksessa noin 250 000 ihmistä vaati Babishin eroa. Mielenosoitus oli maan laajin sitten samettivallankumouksen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja