Miehet myivät Subutexia TOR-verkossa ympäri Suomen – kotietsinnöissä löytyi vaarallisia aseita, räjähteitä ja kymmeniä tuhansia käteistä

Kotietsintöjen tulos: Poliisi löysi räjähteitä, aseita ja käteistä rahaa 0:20

Kahden miehen epäillään ostaneen ulkomailta ja myyneen edelleen Suomessa useita tuhansia Subutex-tabletteja TOR-verkon kautta ympäri Suomea. Huumeiden välittämisen lisäksi poliisi epäilee mieskaksikkoa useista muista rikoksista.

Video: Poliisi julkaisi kuvia kotietsinnöissä löytyneistä rahoista, räjähteistä ja aseesta.

Keskusrikospoliisi, Lounais-Suomen poliisi ja Tulli ovat saaneet valmiiksi törkeän huumausainerikoskokonaisuuden esitutkinnan. Huumausainerikosten esitutkinnassa paljastui myös muita rikoksia.

Kahden miehen epäillään hankkineen ja levittäneen suuren määrän Subutex-tabletteja eri puolille Suomea TOR-verkon kautta internetissä.

Epäillyt miehet asuvat Pirkanmaalla ja Pohjois-Suomessa ja heidän kerrotaan syntyneen 80-luvun puolivälissä. Huumeita on välitetty kesästä 2017 kevääseen 2018 saakka.

Subutex-tabletteja on myyty useita tuhansia.

Kotietsinnässä löytyi käteistä, aseita ja räjähteitä

Esitutkinnassa paljastui myös useita muita rikoksia. Miehiä epäillään muun muassa törkeistä ampuma-aserikoksista, räjähderikoksista ja törkeistä petoksista.

Kotietsinnöissä miesten asunnoista löytyi räjähteitä ja useita ampuma-aseita.

– Kotietsinnöissä löytyi yhteensä neljä pitkää, kiväärityyppistä asetta sekä yksi pistooli. Osa aseista on luokiteltu erittäin vaarallisiksi. Aseissa on ollut esimerkiksi sarjatuliominaisuus tai ne ovat olleet helposti muunnettavissa sellaisiksi, rikoskomisario Jukka Lakkala kertoo MTV Uutisille.

Poliisi myös löysi runsaasti käteistä, yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Poliisi epäilee rahoja huumeiden myynnistä saaduiksi tuloiksi.

Huijauksella yli 100 000 euron vahingot

Lisäksi miehet ovat vuosina 2016–2017 tilanneet perustamiensa yritysten nimissä matkapuhelimia ja myyneet puhelimia eteenpäin esimerkiksi Huuto.net-sivustolla.

Puhelimia myytiin hankintahintaa pienemmillä hinnoilla ja kaikki tilatut puhelimet on jätetty maksamatta tavaroiden toimittajille. Myyntitulot on poliisin mukaan otettu omaan käyttöön. Tavarantoimittajille on koitunut petoksesta yli 100 000 euron vahingot.

Rikoskokonaisuudessa on lisäksi epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta kuusi muuta henkilöä, joista kaksi on ollut tutkinnan aikana vangittuna.

– Kyseiset henkilöt ovat ostaneet Subutex-tabletteja ja heidän epäillään ostaneen huumeet välitettäväksi edelleen.

Päätekijät ovat edelleen vangittuna. Asia on siirtynyt syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon. 

Lue myös:

    Uusimmat