Miehet arvioivat kevätmuodin: "Varmasti niin trendikäs, etten itse vielä ymmärrä"

Miltä kevään 2015 trendivillitykset näyttävät suomalaismiehen silmin? Lue arviot ja tiedät, miten asusi vastakkaiseen sukupuoleen vaikuttaa!

Kevät on täällä taas, ja niin myös ihana kevätmuoti! Katsastimme katutyylikuvia maailmalta ja valitsimme otoksia, joissa fashionistat poseeraavat tämän kevään ja kesän trendikkäimmissä tyyleissä.

Emme kuitenkaan tyydy vain muotitoimittajan arvioon, vaan esittelimme trendit maallikkomiesten raadille. Mitä mieltä suomalaiset miehet ovat naisten pukeutumisen uusimmista tuulista? Mikä asu sytyttää, mitä taas ei haluta nähdä ainakaan oman vaimon tai tyttökaverin yllä?

Asut ovat suurimalta osalta aika hirvittäviä. Purjelahkeiden uutta tulemista ei toivottavasti halua kukaan. Pari osaa näistä olis ihan kivoja omankin vaimon päällä, mutta onneksi hänellä on parempi maku.

Olli, 33


Muotitoimittajan kirjoittamaa kuvausta trendistä tai taustatietoa kuvista ei ole arvioijille annettu, jotta vastauksissa voidaan lukea vilpitön reaktio kyseiseen ilmestykseen. Pyysimme miehiä myös pisteyttämään asut, viiden pisteen merkitessä tyylikästä ladya ja yhden pisteen kassialmaa.

Mikä asu oli miesten suosikki, mikä trendi taas ei sytyttänyt? Lue armottoman raadin kommentit!

Asu 1 – Denimiä 1970-luvun henkeen

1970-luku on todellinen megatrendi, ja mikäpä ilmentäisi aikakauden henkeä paremmin kuin leveälahkeiset farkut? Hulmuavat lahkeet ovat kevään trendikkäin farkkumalli. Leveät lahkeet loihtivat pitkät säihkysääret, ja onkin hienoa nähdä niiden palaavan katukuvaan. Denim toimii tänä keväänä myös takeissa ja hameissa. Muotibloggaaja Chiara Ferragni yhdistää farkkuihin huikeat tolppakorot, 1970-luvun henkisen, sporttisen t-paidan ja kelsikoristeisen farkkutakin.

Miesraati:

 60's goes amish, parta puuttuu. Antaa mielikuvan Texasin lehmitytöstä. Hirveä. 1 piste.
Mikko, 38

2/5. Väreissä ei ole mitään vikaa, mutta en oikein syty purjelahkeista.
Olli, 33

En ole valmis platform-kenkiin ja leveneviin housuihin. Toki jos 70's henkisesti pitää mennä, niin genressä ihan tyylikäs kokonaisuus. 4.
Antti, 36

Aika sevari. Yläosa vielä menettelee (paitsi hattu), mutta lahkeet on liian överit. Plus omalla vaimolla ei voisi olla tuollaisia tolppakenkiä, koska silloin hän olisi minua pidempi. Ei jatkoon. 2.
Janne, 36

Yhteensä: 9 pistettä.

 Asu 2 – Rennot mutsifarkut

Viime kesänä jyräsivät boyfriend-farkut, tänä vuonna varastetaan trendihousut mutsin kaapista. Korkeammalle kurottava vyötärö, rennon leveä malli ja vajaamittaiset lahkeet tuovat mieleen 1990-luvun alun mammojen suosimat farkkumallit. Poolokaulus on muotitietoisen valinta viileään kevätsäähän. Muoti on nyt mukavaa, ja niinpä bleisereiden sijaan suositaan rentoja, kimonomallisia takkeja.

Miesraati:

Farkutovat mallia tulvavaara, ei toimi. Neuletakki mallia ”pukeuduin pimeässä”. Luulisi, että nämä kuosit olisi jo haudattu. Lisäksi ihmettelen, että miksi aina poolokauluspaita, sillä ainakin tässä pää näyttää irtonaiselta. Farkkuihin lisää mittaa ja v-aukkoinen paita ja nahkarotsi, niin sitten toimii. Tämä asu 1,5 pistettä.
Mikko, 38

3/5 Farkut toimii aina ja musta on ajattoman elegantti, mutta toi kylpytakki tossa päällä on vähän liikaa.
Olli, 33

Kirppari-couture. Kun laittaa neljä rumaa vaatetta samaan aikaan ylle, ei tulos ole aina trendikäs. 1 piste.
Antti, 36

Aika perus. Ei kyllä herätä minkäänlaisia tuntemuksia ­– paitsi jos noi kengät on Dr. Martensit. Ei tosin taida olla. Onko nuo tuota naista lyhyemmältä poikakaverilta pöllityt farkut? Pisteet: 2.
Janne, 36

Yhteensä: 7,5 pistettä

Asu 3 – Mokkanahkaa lännen tyyliin

Klassinen kamelinruskea mokkatakki kannattaa kaivaa kaapista – mustan bikertakin yksinvaltius on vihdoin ohi! Muodikas nahkatakki on nyt ylellistä pehmeää mokkaa. Villinlännen vivahteet ja 1970-luvun kukkaislapset ovat pinnalla, ja niinpä mokkaa näkyy eri väreissä ja esimerkiksi myös hameissa ja pitkissä trensseissä. Asusteissa leikitellään väreillä ja humoristisilla printeillä.

Miesraati:

Farkut ja kengät ok, mutta beige yläosa ja Supermies -käsilaukku ei toimi. Kun vaihtaa paidan ja käsilaukun, niin asu on pelkkää timanttia. Tämä asu 3.
Mikko, 38

1/5 Hirveä. Mokkatakki ja tulvaa odottavat lahkeet vähän kumoavat toisensa- vettä odotellaan, mutta laitetaan vettä kestämätön takki päälle.
Olli, 33

Ihan jees, farkut ihan hauskat, korkkarit jees, mutta huivin vois heittää pois. 3.
Antti, 36

Liian hippi. Varmaan joku graafikko. Pisteet: 1.
Janne, 36

Yhteensä: 8 pistettä

Asu 4 – Kevään trendikkäimmät housut

Superleveät ja vajaamittaiset housut ovat kaikkein muodikkain valinta vuonna 2015. Uudenmalliset, jännittävät housut paljastavat sirot nilkat ja toimivat parhaiten korkeakorkoisten kenkien kanssa. Kaikkein trenditietoisimmat valitsevat materiaaliksi nappanahan!

Miesraati:

Malli näyttää 130 cm pitkältä. Housuhame on päällä samoin kuin Matti Nykäsellä farkut, eli kainaloissa. Muuten asu olisi varmaan tyylikäs, mutta housuhameen ”pruhjutus” antaa epäsiistimmän vaikutelman. Pisteet 2,5.
Mikko, 38

3/5 Tässä on asu aika hyvässä tasapainossa. Vierastan silti housujen leveyttä ja pituutta.
Olli, 33

Löysä takki ja housut antavat vähän vetelän kokonaisvaikutelman. Tämä on varmasti niin trendikäs, etten ihan vielä itse ymmärrä kokonaisuutta. 3 pistettä.
Antti, 36

"Tässä mä vaan hengailen ja näytän tyylikkäältä" -ilme on parasta tässä kuvassa. Housut on ihan kauheat. En näkisi tällaisen olevan vaimoni päällä, enkä haluaisi kyllä nähdäkään. Pisteet: 2.
Janne, 36

Yhteensä: 10,5 pistettä

Asu 5 – Gladiaattorisandaalit tulevat

Tässä asussa ideana ovat gladiaattorisandaalit, jotka tekevät paluun tänä kesänä. Nyöritettyjä, pohkeita pitkin kiipeäviä nahkasandaaleja esittelivät näytöksissään muun muassa Chloé ja Alberta Ferretti. Sporttivaikutteita nähdään edelleen, esimerkiksi lenkkareita ja collegepuseroja.

Miesraati:

Asu näyttää ”perhetytön” asulta, joka palaa aamulla ”töistä” kotiin. Olisin hiukan huolissaan, jos oma vaimo aamulla palaisi noissa tamineissa kotiin. Mitä tällä asulla ja muodilla on tekemistä keskenään? Pisteet 1 ja sekin piste tulee laseista.
Mikko, 38

2/5 Missä ton alaosa on? Saappaat ovat ihan kivat, mutta muuten on kyllä tämän asun tarkoitusperä hakusessa.
Olli, 33

Kiva sporttinen, tyttömäinen casual look, josta kengillä saa erikoisemman ja tyylikkäämmän version. Koivet kyllä pitää olla tikissä noilla kengillä ja minishortseilla. 5/5.
Antti, 36

Onko tuo toooodella lyhyt hame vai shortsit? Yläosa ok, kengät melkoisen mielenkiintoiset. Yläosa ehkä vielä menisi vaimolla, en usko hänenkään tuollaisia kenkiä haluavan. Pisteet: 3.
Janne, 36

Yhteensä: 11 pistettä. Tämä asu oli yksi miesraadin lemppareita, vaikka jakoikin mielipiteitä.

Asu 6 – Militaristinen haalari

Käytännöllisyyden trendi huipentuu utilitaristisissa haalareissa. Armeijanvihreä malli on superrento ja yksinkertainen valinta, ja tällaisia on nähty niin H&M:n kuin Marc Jacobsinkin mallistoissa.

Miesraati:

Nasan tukikohdasta lähtenyt lounaalle kaupungille, avaruuskengät jalassa. Takki näyttää kivalta, mutta ei sovi asustukseen. Tietysti voisin nähdä vaimolla, jos hän olisi armeijan tai Nasan palveluksessa. Työpäivinä pitää käyttää työvaatteita, tykkäsi niistä tai ei. Työasuna 4 ja muuten 1,5, pelkästä takista 5.
Mikko, 38

1/5 Hiihtohaalari meets UFF-talvitakki…keväällä.
Olli, 33

Sopusuhtainen ja kiva kokonaisuus, vihreä housuhaalari systeemi on hieman militantti, mutta yllättäen ei oikestaan pahalla. 4 pistettä.
Antti, 36

Onko nuo lentokonemekaanikon haalarit? Ei jessus. Vaikkei itselläni ole mitään militaristishenkisiä vaatteita vastaan, en voisi kuvitella vaimoa tällaiseen asuun. Pisteet: 2.
Janne, 36

Yhteensä: 8,5 pistettä.

Asu 7 – Kokovalkoinen hulmuaa

Jo viime kesänä ihastuttiin kokovalkoiseen, ja muodin romanssi puhtaan valkeiden asujen kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Tässä asussa nähdään myös 1970-luvun henkeä, ihanat purjelahkeet ja näyttävät statement-hihat. Toimittaja ihastuu erityisesti hapsuin somistettuun laukkuun, joka olisi täydellinen kaveri kesän riennoissa.

Miesraati:

Lähes sanaton… vyötäröstä ylöspäin ok, levenevät lahkeet tässä ei osu eikä uppoa. Yläosasta pisteet 3, kokoasusta 1
Mikko, 38

2/5 Oikeasti, onko joku pakottamassa purjelahkeita 2015 trendiksi? YÖK. Yläosalle pisteet tästä.
Olli, 33

Tässä on kaikki väärin eikä vähiten hapsulaukku. 1 piste.
Antti, 36

Laivaston housut(?) ja pitsipaita on kieltämättä mielenkiintoinen yhdistelmä, mutta ei kiitos. Hattu on ihan hauska. Ei omalle puolisolle. Pisteet: 2.
Janne, 36

Yhteensä: 6 pistettä. Tämä asu oli miesraadin inhokki, vaikka yläosa saikin kehuja.

Asu 8 – Olkapäät näkyviin

Viime kesänä vilautettiin selkää ja ylävatsaa, nyt näytellään olkapäitä. Paljastelu pitää pintansa, ja hameissa nähdään esimerkiksi halkioita. Olkapäät paljastavat leikkaukset ja lasketut venepääntiet ovat hyviä valintoja kesän mekoissa. Kevään viileydessä klassinen valkoinen poolo lämmittää mekon alla.

Miesraati:

Nunnaluostari on vaihtanut asut vähän rohkeammiksi. Ilman tuota valkoista yläosaa ihan loistava. Mekko ja kengät todella nätit. Ilman valkoista POOLOkauluspaitaa, pisteet 5, nyt 3.
Mikko, 38

4/5 Erittäin hyvä setti. Nätti mekko ja toi yläosa alle toimii jujuna.
Olli, 33

Vähän kummallinen, mutta ihan tyylikäs. Varmaan jos pitää pukeutua konservatiivisesti, mutta haluaa vähän spessua, niin sellaiseen tilanteeseen passeli kokonaisuus. 3.
Antti, 36

Liian nunna. Pisteet: 1.
Janne, 36

Yhteensä: 11 pistettä. Yllättäen naisellinen mekko, erityisesti ilman pooloa, oli miesten suosikkeja.

Asu 9 – Etnisiä vaikutteita

Muotitoimittaja Anna Dello Russo tunnetaan teatraalisista asuistaan. Tästä kokonaisuudesta voi kuitenkin poimia muutamia elementtejä, joita voisi soveltaa taviksenkin kevättyylissä.

Hiekanväristen reisitaskuhousujen ja valkoisen kauluspaidan yhdistelmä tuo mieleen ikimuodikkaan safarityylin. Etnisin kuvoin ja turkiksin somistettu takki on sopiva talveen, mutta sen mukaiset painokuosit toimivat kesälläkin huiveissa, neuleissa ja kimonotyyppisissä jakuissa. Etnisiä vaikutteita ammennetaan nyt Etelä–Amerikan intiaanien estetiikasta.

Miesraati:

Housut, paita, korut ja lasit sopivat erittäin hyvin yhteen, mutta Intiaanijohtajan takki ei tuohon asuun sovi. Ilman takkia parhaimpia näistä asuista.

Voisin nähdä vaimon päällä, mutta suosittelisin vaihtamaan takkia. Ilman takkia pisteet 4 ja takin kanssa 2,5.
Mikko, 38

3/5 Tämä on ihan kiva. Ihmetyttää vaan nämä yhdistelmät, talvitakki/sandaalit…?
Olli, 33

Itsevarman kosmopoliittinaisen välikauden valinta. Vihreän timantin metsästys-leffa meets Cherokee meets New York. 5 pistettä.
Antti, 36

"Mä nyt oon tällainen nuorena reppureissannut ja nykyään avustustyöntekoa harrastava kosmopoliitti" -asuste. Menestyvä nainen pukeutuu varmaan näin, mutta onneksi oma menestyvä naiseni ei. Pisteet: 1.
Janne, 36

Yhteensä: 11,5 pistettä. Tämä asu siis oli miesten suosikki!

Asu 10 – Farkkutakin paluu

2000-luvun alun suosikit, farkkutakki ja käärmekuosi, ovat taas ajankohtaiset. Älä kuitenkaan pue päällesi kulutuksin ja kimalledetaljein somistettua teinivuosien farkkurotsia, vaan valitse mahdollisimman klassinen versio. Kuvan asu on niin klassinen, ettei mikään voi mennä pieleen. Leveät, vajaat lahkeet ja python-nilkkurit tuovat jännittävyyttä yksinkertaiseen kokonaisuuteen.

Miesraati:

Asun värit ovat mitättömät, pelkkä sininen farkkutakki ei pelasta. Tässä jopa poolokaulus voisi toimia, mutta vaatisi huivin tai kaulakorun. Puolimittaiset housut eivät tässä toimi ollenkaan. Pisteet 2.
Mikko, 38

4/5 oikein hyvä. Farkku toimii takkina ja tässä on myös tasapaino kohdillaan.
Olli, 33

Sininen farkkutakki on edelleen karsea eikä sitä paranna muka hienot housut. 2 pistettä.
Antti, 36

Tässä ei mitään ihmeellistä kyllä ole. Farkkutakista saa meikäläiseltä aina plussaa, joten tämä on varmaan oma suosikkini näistä. Housut on tosin tässäkin asussa aika karseat. Onneksi oma vaimo suosii hameita ja mekkoja. Pisteet: 3.
Janne, 36

Yhteensä: 11 pistettä. Miesten suosikkeja!

Asu 11 – Hapsut somistavat nahkahameen

Hapsut heiluvat nyt niin laukuissa, takeissa kuin hameissakin. Kaunis vaalea mokkahame on näyttävä sellaisenaan, joten vaalea neule sointuu sen pariksi kauniisti. Matalat kengät ovat mukavat ja muodikkaat, mutta korkojen kanssa hame pääsisi oikeuksiinsa vieläkin paremmin. Chloé'n Drew-laukun kauniit muodot ovat hurmanneet muotibloggaajat, eikä ihme! Pyöreälinjaisia olkalaukkuja voi onneksi löytää myös esimerkiksi kirpputoreilta.

Miesraati:

Ei voi muuta sanoa, kun voi Pocahontas! Sulka päähän ja Appaloosa- hevonen kylkeen, niin AVOT! Pisteet 2.
Mikko, 38

Värit ovat kivat ja keväiset, mutta mokkahapsut vois oikeasti jättää sinne 70-luvulle minne ne kuuluikin. 2,5.
Olli, 33

Kiva kokonaisuus, selkeä värimaailma, ja hapsutkin toimivat. 4.
Antti, 36

Mukavan yksinkertainen kokonaisuus, jonka melkeinpä voisin kuvitellakin vaimoni päälle. Tosin käsilaukku ei todennäköisesti häntä miellyttäisi. Inkkarityylisestä hameesta tulee mieleen vanhat kunnon hapsunahkatakit. Pisteet 4.
Janne, 36

Yhteensä: 12,5 Tämä asu oli miesraadin mukaan paras, vaikka hapsut saivat myös reippaasti kritiikkiä osakseen.

Lue myös:

    Uusimmat