Mainos

Miehensä hautajaisia järjestänyt Ylen uutisankkuri kuoli – osa vieraista ei tiennyt tulleensa molempien hautajaisiin

Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen tv-toimittajat, pariskunta Kristina Wallendorff ja Kristofer Gylling, on siunattu tiistaina yhdessä. Wallendorf kuoli maanantaina vain päivää ennen aviomiehensä hautajaisia.

Kristofer Gylling menehtyi viime kuun puolivälissä syöpään 72-vuotiaana. Kristina Wallendorff kuoli maanantaina vain päivää ennen miehensä hautajaisia. Hän oli kuollessaan 70-vuotias. Hautajaisista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Gyllingin ja Wallendorffin entinen työkaveri ja ystävä, eläkkeellä oleva TV-nyttin toimituspäällikkö ja ulkomaantoimituksen päällikkö Eva Vikstedt kertoo, että pappi järjesti heille yhteiset hautajaiset. Wallendorff oli menehtynyt niin nopeasti, että osa hautajaisvieraista ei edes tiennyt, että tiistaina vietettiin molempien hautajaisia.

– Stina oli järjestänyt miehensä hautajaiset kokonaan itse; päättänyt musiikista, kukista ja tarjoilusta. Kun hänkin menehtyi, hänet siunattiin kirkkoherran aloitteesta yhtä aikaa miehensä kanssa. Arkkuja yhdisti valkoinen silkkinauha, Vikstedt kuvailee.

”Stina oli TV-nyttissä kuin peruskallio”

Gylling ja Wallendorff aloittivat Yleisradiossa 1970-luvulla. He työskentelivät Ylellä eläkkeelle jäämiseensä saakka. He olivat tutustuneet toisiinsa jo ennen Ylen aikoja STT:llä, jossa aloittivat nuorina toimittajina.

– Stofer aloitti eduskuntareportterina ja kasvoi siitä poliittiseksi kommentaattoriksi. Ylellä hän isännöi muun muassa vaalivalvojaisia. Stinasta tuli TV-nyttissä nopeasti toimitussihteeri, joka johti uutistyötä. Lisäksi hän toimi uutispäällikkönä ja lyhyen ajan myös toimituspäällikkönä. Toimitussihteeri joutui – niin kuin silloin sanottiin – välillä myös tv-studioon, kun erillisiä ankkureita ei ollut. Joskus paineet olivat aikamoiset.

Vikstedtin mukaan sekä Wallendorffin että Gyllingin panos oli merkittävä TV-nyttin yhteishengen kannalta.

– Minulle Stina oli kauhean hyvä yhteistyökumppani ja koko toimitukselle vahva peruskallio. Kenenkään ei tarvinnut olla koskaan huolissaan silloin, kun Stina oli työvuorossa. Asiat hoituivat.

Wallendorff hoiti sairasta miestään kotona

Wallendorff työskenteli Ylellä vuoteen 2008 ja Gylling vuoteen 2003. Gylling sairastui pari vuotta sitten vakavasti, ja Wallendorff hän hoiti miestään loppuun saakka. Myöhemmin Wallendorff sairastui itsekin syöpään.

Pariskuntaa jäi kaipaamaan suuri joukko ystäviä ja työtovereita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.