Mieheni viestittelee toisen naisen kanssa, pitääkö olla huolissaan? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Mistähän oikein aloittaisin... Kumppanini seurusteli toisella paikkakunnalla asuvan naisen kanssa, kun tapasimme ja aloitimme seksisuhteen. Sitä kesti reilu puoli vuotta, kumppanini erosi seurustelukumppanistaan ja me aloimme seurustella.

Tässä välissä on ollut ylä- ja alamäkiä. Hänellä on paljon tuttuja, myös naispuoleisia, hän liikkuu paljon, eli käy kapakoissa, peleissä, konserteissa. Minua ei pyydä mukaan, ehkä hän jo tietää, etteivät minua kapakat kiinnosta, enkä muutenkaan pysty tai halua työpäivän jälkeen tai vapaapäivänä kotihommien jälkeen lähteä hummaamaan mihinkään. Olen siis teini-ikäisen lapsen äiti, ja haluan lapsellenikin olla läsnä.

Kumppanini tuntuu etääntyneen, emme kosketa toisiamme, emme oikeastaan enää edes puhu keskenämme, hän silti palaa joka päivä luokseni ja auttaa esimerkiksi lumitöissä tai muissa sellaisissa.

Tsekkasin kumppanini puhelimen. Typerää. Löytyi pari viestiä naiselta, jokin on työn alla. Tämä nainen oli sitä mieltä, että "heillä on yhteys, uskooko mieheni sen jo". Puheluita myös löytyi heidän kesken. Pitääkö olla huolissaan?" kysyy nimimerkki Amelia

Näin miesraati vastasi

"Pitääkö olla huolissaan? Pitää. Näin miehenä voin kertoa sinulle salaisuuden: mies ei ole koskaan naisen kanssa vain kaveri. Tällaisessa 'kaveruudessa' on aina tietty pyrkimys. Olen nuorena ja typeränä toiminut liian usein samalla tavalla. Onneksi sittemmin olen aikuistunut ja järkiintynyt."
– 43, onnellisesti naimisissa

"Ei tarvitse olla huolissaan. Mies on jo valintansa tehnyt. Sinä vain et tule olemaan mukana miehen valinnassa. Uusi mato on jo koukussa. PS. Toisen puhelimessa olevien viestien tonkiminen on rikos!"
– 30, sinkku

"Kirjoitit pitkän kysymyksen ja taidat jo itsekin tietää vastauksen? Sinun pitää huolestua, jos odotat vakaata ja vakiintuvaa parisuhdetta. Jos taas haluat apua lumitöihin ja muihin kodin pikkuaskareisiin, mies voi olla siihen pätevä ja kiinteistönhuoltofirmaa halvempi vaihtoehto. Toisaalta, harvempi meistä haluaa jakaa sängyn eri kohteissa ravaavan huoltomiehen kanssa. Ehkä sinunkaan ei pitäisi?"
– Herra 47, naimisissa

"Ensinnäkin, jos et osaa kysyä asiasta, vaan luet viestit, niin ette ole tarkoitettu yhteen. Toiseksi: ukko vaikuttaa aivan hämärältä, ja edelleen, jos et osaa kysyä asiasta, lopeta hänen tapailemisensa. Suhteen pitää olla avoin alusta saakka."
– 31, parisuhteessa

"Toisen puhelimeen ei saisi koskea, mutta jos unohdetaan se, niin miehellä saattaa olla samanlainen tilanne päällä kuin alussa kanssasi. Ihmiset kun eivät kovin nopeasti muutu. Hän on selvästi tapaillut naista ainakin jollain tasolla, jos naisen viestissä puhutaan heidän välisestä yhteydestään. Onko sitten ollut enemmänkin kuin vain tapailua? Hyvin mahdollista. Varsinkin, kun olet havainnut, että hän on etääntynyt. Voisin olettaa, ettette ole asiasta puhuneet, vaan jättäneet asian enemmänkin kulkemaan omaa polkuaan ja katsotte, missä vaiheessa polku johtaa umpikujaan. Voisitte kuitenkin keskustella asiasta, jotta tilanteeseen tulee selkeyttä. Alä kerro, että katsoit hänen puhelimensa läpi, se ei anna hyvää pohjaa keskustelulle."
– 36, sinkku

Alla näet ensi viikon kysymyksen – miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat osallistua, vastaa alla olevalla lomakkeella. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan juttuun:

"Haittaako miehiä, jos naisella on alapäässä karvoitusta?" kysyy nimimerkki René.

***

8:22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja