Microsoft ei työnnä väkisin Windows 10:tä vanhemmille Lumioille

Windows 10 Mobile on nyt julkaistu, ja eräät alkujaan Windows Phone 8.1:llä varustetut Lumiat on mahdollista päivittää uuteen käyttöjärjestelmään. Microsoft ei aio kuitenkaan pakottaa Lumia-omistajia päivittämään laitteitaan Windows 10:een.

Aivan kaikki Lumia-käyttäjät eivät välttämättä uutta käyttöjärjestelmää halua, vaan saattavat mieluummin pitää vanhemman Windows 8.1:n ja sen muutamat sovellukset ja ominaisuudet, joita uudesta käyttöjärjestelmästä ei löydy. Toisin kuin esimerkiksi Apple, Microsoft antaa asiakkailleen mahdollisuuden jatkaa vanhan käyttöjärjestelmän käyttöä ilman tuputtamista.

Sen lisäksi, että Lumioiden päivittäminen Windows Phone 8.1:stä uuteen Windows 10 Mobileen on jätetty vapaaehtoiseksi, voivat Windows 10:tä kokeilevat myös halutessaan palauttaa laitteeseen vanhemman käyttöjärjestelmän. Microsoftilta on vahvistettu, että ovi jätetään avoimeksi, eli Windows Phone 8.1:n palauttaminen onnistuu nyt ja tulevaisuudessa.

Windows Phone 8.1:n palauttaminen onnistuu palautustyökalun avulla, ja poikkeuksellisesti Microsoft ei aio palautustyökalun kautta tuputtaa uusinta Windows 10:tä, vaan tarjoaa vanhempaa Windows 8.1:tä. Huonona puolena asiassa on se, että uusimman Windows 10:n palauttaminen vanhempaa versioon Windows 10:stä edellyttää ensin 8.1:n palauttamista ja sen jälkeen päivittämistä Windows 10:een. Iloinen uutinen kuitenkin on se, että käyttäjät voivat halutessaan aina palata 8.1:een.

Lue myös:

    Uusimmat