Michelle Obamalta tiukka kommentti Meghanin kohuhaastattelusta: "Julkisessa asemassa kyse ei ole meistä"

8:01
Herttuatar Meghan paljasti haastattelussa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista - nämä seikat nousivat kohun keskiöön

Michelle Obama kommentoi Today Show-ohjelmassa brittihovin ja Sussexin herttuaparin ympärillä vellovaa kohua.

Herttuatar Meghanin reilu viikko sitten nähty haastattelu puhuttaa yhä niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Haastattelu on jakanut voimakkaasti mielipiteitä. Etenkin Yhdysvalloissa moni on ilmaissut tukensa Meghanille, kun taas toisaalta monet puolustavat brittihovia.

Kantaa polttavaan puheenaiheeseen otti tiistaina myös entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama, joka vastasi haastatteluun liittyviin kysymyksiin Today Show -ohjelmassa. Hän ilmaisi ennen kaikkea toivovansa, että kuninkaalliseen perheeseen saataisiin sopu.

– Aivan ensimmäiseksi ja ennen kaikkea kyse on perheestä, joten rukoilen anteeksiantoa ja toipumista heille, jotta he voivat opettaa tämän myötä tulleella esimerkillään jotain meille kaikille, Obama sanoi ohjelmassa päällimmäisen tuntonsa Oprah Winfreyn ohjelmassa nähdystä haastattelusta.

Erityisesti kohun nostatti herttuattaren väite siitä, että kuninkaallisen perheen jäsenet olisivat olleet huolissaan siitä, kuinka tumma Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen Archien iho tulisi olemaan. 

Obama kommentoi, ettei tämä tullut hänelle yllätyksenä.

– Rotu ei ole uusi rakenne värillisille ihmisille tässä maailmassa, joten ei ollut yllätys kuulla hänen tunteistaan, Obama totesi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Muun muassa tennistähti Serena Williams ja Yhdysvaltain presidentiksikin vuonna 2016 pyrkinyt demokraattipoliitikko Hillary Clinton ovat ilmaisseet julkisesti vankkumattoman tukensa Meghanille. Michelle Obaman haastattelussa kuultiin kuitenkin myös hivenen yllättäen kommentti, jossa entinen ensimmäinen nainen haastoi herttuatar Meghania pohtimaan asioita myös toisesta näkökulmasta.

– Julkisessa asemassa olet kirkkaassa, terävässä valokeilassa ja useimmat ihmiset eivät ymmärrä sitä – eikä sitä voi heiltä olettaakaan. Pidän aina mielessäni, että julkisessa asemassa kyse ei ole meistä. Yritän aina keskittää valokeilan niihin ihmisiin, joita todella palvelemme, hän sanoi.

Sussexin herttuapari ja Obamat ovat olleet hyvissä väleissä viime vuosina. Barack ja Michelle Obaman on spekuloitu villeimmissä faniteorioissa jopa olevan Harryn ja Meghanin esikoisen Archien salaisia kummeja, kun tietoa pienokaisen kummeista ei kerrottu koskaan julkisuuteen.

Meghan myös haastatteli Michelle Obamaa Britannian Voguen numeroon, jonka vierailevana päätoimittajana hän toimi. Herttuatar on paljastanut saaneensa entiseltä ensimmäiseltä naiselta myös kirjeen, jossa tämä antoi tuoreelle äidille vinkkejä vanhemmuuteen.

Buckinghamin palatsi julkaisi viikko sitten harvinaisen lausunnon, jossa sivuttiin hoviin kohdistuneita vihjauksia rasismista.

– Perhe kohtaa surullisena tiedon koko laajuudessaan siitä, kuinka haastava kulunut vuosi on ollut Harrylle ja Meghanille. Etenkin rotuun liittyvät esiin nousseet tiedot ovat huolestuttavia.  Vaikka muistikuvissa voi olla eroja, niihin suhtaudutaan vakavuudella ja ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, kuningatar Elisabetin nimissä julkaistussa lausunnossa sanottiin.

Myös prinssi William kommentoi haastattelussa esitettyjä väitteitä pari päivää hovin antaman lausunnon jälkeen.

– Me emme todella ole rasistinen perhe, William totesi toimittajille kouluvierailun yhteydessä.

Katso videolta kuninkaallisasiantuntijan arvio siitä, mitä brittihovissa tapahtuu seuraavaksi:

9:52

Lähteet: People, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja