Hovi palkkasi lakifirman tutkimaan Meghanin kiusaamissyytöksiä – herttuatar vastasi kovilla vaatimuksilla

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljasti järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista – nämä väitteet kohauttivat

Brittihovi palkkasi ulkopuolisen tahon selvittämään herttuatar Meghaniin kohdistuneita syytöksiä. Herttuattaren kerrotaan vaatineen luettavakseen jupakkaan liittyviä tekstiviestejä ja sähköposteja.

Buckinghamin palatsi aloittaa tutkimukset herttuatar Meghaniin kohdistuneista kiusaamissyytöksistä. Useat brittilehdet kertovat, että hovi on palkannut lakifirman selvittämään asiaa.

Kiusaamissyytökset nousivat tapetille maaliskuun alussa, eli juuri ennen kuin Meghanin ja prinssi Harryn kohua herättänyt Oprah-haastattelu Yhdysvalloissa nähtiin televisiossa. The Timesin mukaan herttuaparin tiedottajana työskennellyt Jason Knauf valitti jo vuonna 2018 herttuattaren käytöksestä. Knaufin mukaan Meghan sai käytöksellään kaksi työntekijää jättämään tehtävänsä Kensingtonin palatsissa ja lisäksi herttuatar oli Knaufin mukaan käytöksellään murentanut myös kolmannen työntekijän itsetunnon.

Työntekijät kertoivat myös The Times -lehden julkaisemassa artikkelissa kokeneensa herttuattaren käytöksen kiusaamiseksi. Joidenkin sanotaan murtuneen kyyneliin mahdottomien vaatimusten edessä ja jotkut ovat pitäneet kohteluaan nöyryyttävänä.

Hovi ilmoitti tämän jälkeen, että työntekijöiden esittämiä syytöksiä aiotaan selvittää.

Parin tiedottaja luonnehti tuoreeltaan, että Sussexin herttuaparin näkökulmasta kyseessä on jälleen yksi heihin kohdistettu lokakampanja.

– Herttuatar on surullinen häneen kohdistetusta viimeisimmästä hyökkäyksestä, varsinkin henkilönä, joka on joutunut itse kiusaamisen kohteeksi ja on syvästi sitoutunut tukemaan tuskaa ja traumoja kokeneita, Sussexin herttuaparin tiedottaja kommentoi.

– Hän on päättänyt jatkaa työtään ja pyrkii jatkuvasti näyttämään esimerkkiä siitä, mikä on oikein ja hyvää.

Brittilehdistön mukaan Sussexin herttuapari ei ole mukana hovin käynnistämässä tutkinnassa. Daily Mailin mukaan herttuatar Meghan on kuitenkin vaatinut saada nähdäkseen sähköpostit ja tekstiviestit kiusaamisväitteisiin liittyen saadakseen kirjallisia todisteita.

Daily Mail kertoo, että myös prinssi Harry ja prinssi William olisivat olleet viikonlopun aikana ensimmäistä kertaa yhteyksissä toisiinsa Oprah-haastattelun jälkeen.

Meghan paljasti haastattelussa, että kuninkaalliseen perheeseen kuuluvat henkilöt olivat olleet huolissaan ennen herttuaparin esikoisen Archien syntymää siitä, kuinka tumma iho pienokaisella tulisi olemaan. Herttuatar viittasi myös muissa tilanteissa kohdanneensa rasismia sinä aikana, kun oli hovissa.

Buckinghamin palatsi julkaisi haastattelun jälkeen kuningatar Elisabetin nimissä olevan kannanoton Oprah-haastattelussa kuultuihin syytöksiin.

– Perhe kohtaa surullisena tiedon koko laajuudessaan siitä, kuinka haastava kulunut vuosi on ollut Harrylle ja Meghanille. Etenkin rotuun liittyvät esiin nousseet tiedot ovat huolestuttavia.  Vaikka muistikuvissa voi olla eroja, niihin suhtaudutaan vakavuudella ja ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, tiedotteessa todetaan.

Myös prinssi William kommentoi haastattelua pari päivää myöhemmin vierailtuaan vaimonsa herttuatar Catherinen kanssa itälontoolaisessa koulussa.

– Me emme todella ole rasistinen perhe, William kommentoi toimittajille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja