Brittihovilta vihdoin virallinen kannanotto rasismikohuun

13:05
Prinssi Harry ja Meghan Markle ilmoittivat vuosi sitten jättävänsä työnsä brittihovissa.

Buckinghamin palatsi julkaisi virallisen kannanoton liittyen prinssi Harryn ja Meghan Marklen Oprah Winfreyn haastattelussa esittämiin syytöksiin.

Harryn ja Meghanin viime viikonlopun yhteishaastattelu suositun mediamogulin Oprahin kanssa on aiheuttanut suuren kohun. 

Meghan paljasti haastattelussa muun muassa sen, että hänellä oli ennen lähtöä hovista itsetuhoisia ajatuksia, eikä hän saanut ammattiapua, koska hovi torppasi sen. Lisäksi Meghan paljasti haastattelussa, että hovissa oltiin huolissaan parin Archie-pojan ihonväristä ennen tämän syntymää.

Buckinghamin palatsin kuningatar Elisabetin nimissä julkaiseman lyhyen tiedotteen mukaan koko kuninkaallinen perhe ilmaisee olevansa surullinen haastattelussa ilmi tulleista tiedoista. Muun muassa ABC on julkaissut hovin tiedotteen Twitterissä.

– Perhe kohtaa surullisena tiedon koko laajuudessaan siitä, kuinka haastava kulunut vuosi on ollut Harrylle ja Meghanille. Etenkin rotuun liittyvät esiin nousseet tiedot ovat huolestuttavia.  Vaikka muistikuvissa voi olla eroja, niihin suhtaudutaan vakavuudella ja ne käsitellään yksityisesti perheen kesken, tiedotteessa todetaan.

– Harry, Meghan ja Archie tulevat aina olemaan rakastettuja perheenjäseniä, tiedotteessa päätetään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja