Michael Joly ja Joona Ikonen käyvät huimaa pörssikisaa, molemmat illan sankareita – katso SM-liigakierroksen kaikki maalit

Maalikooste: Tappara - Ilves 6:41
Videolla maalikooste ottelusta Tappara-Ilves.

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua.

Jyväskylässä JYP kaatoi varsin jämäkän esityksen jälkeen Sportin lukemin 4–0. Kotijoukkueelta kahden maalin iltaa vietti tähtipuolustaja Sami Niku.

Maalikooste, JYP–Sport:

Maalikooste: JYP - Sport 4:26

Kuopiossa KalPa ja Jukurit kävivät melkoista maalimiekkailua ensimmäisessä ja toisessa erässä, lukemien oltua niiden jälkeen 3–3. KalPa repi lopulta riittävää eroa, kun se nappasi 6–3-voiton.

Ottelun tehomies oli Jukureiden Niko Huuhtanen, joka keräsi kasaan tehot 1+2.

Maalikooste, KalPa–Jukurit:

Maalikooste: KalPa - Jukurit 6:03

Raumalla sarjakärki Lukko kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun tällä kertaa HPK oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen 3–2.

HPK:lta illan sankarinimenä toimi Michael Joly, joka osui rankkarikisan lisäksi varsinaisella peliajalla. Joly käväisi jo maalipörssin kärkipaikalla, kun hän latoi kauden 19. osumansa.

Maalikooste, Lukko–HPK:

Maalikooste: Lukko - HPK 5:46

Tampereella Ilves laittoi Tapparalle jauhot suuhun toisen erän alkuvaiheilla, kun se karkasi jo 3–0-johtoon. Tappara kavensi, mutta hetken päästä Joona Ikonen tälläsi läpiajosta 4–1-osuman.

Se jäi myös ottelun voittomaaliksi. Ilvekselle pisteet lukemin 4–3.

Ikonen piti samalla maalipörssin kärkipaikan hallussaan. Ilves-hyökkääjä on takonut tällä kaudella 20 häkkiä. Hänen kovimmat maalikuninkuusuhkaajansa ovat HPK:n Joly (19 osumaa) ja JYPin Reid Gardiner (19).