Tampereen paikallisessa dramaattinen loppu, sarjakärki Lukko hävisi taas – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Veli-Matti Savinainen avopaikassa, Marek Langhamer venyy uskomattomaan torjuntaan 0:42

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua.

Isoin mielenkiinto kohdistui Tampereelle, missä Tappara ja Ilves iskivät yhteen. Tunnustelevan avauserän jälkeen hanat aukesivat kunnolla toisella periodilla.

Ilves karkasi yhtäkkiä jo 3–0-johtoon. Tappara kavensi, minkä jälkeen kirvesrintojen kultakypärä Jori Lehterä teki karun virheen. Lepsu syöttö päätyi Ilves-pelaajien lapoihin ja tupsukorvien kultakypärä Joona Ikonen karkasi läpiajoon. 4–1.

Tappara kiri kolmannessa erässä maalin päähän, eikä tasoitus ollut kaukana. Ottelun viimeisellä minuutilla Veli-Matti Savinainen pääsi yrittämään maalintekoa aivan Ilves-maalin tuntumasta. Marek Langhamer venyi kuitenkin huipputorjuntaan, mikä varmisti Ilvekselle 4–3-voiton.

Jutun yläreunan videolla Langhamerin loppuhetkien torjunta.

Voiton myötä Ilves nousi 81 pisteeseen. Se on enää viiden pinnan päässä Lukosta, joka on pelannut kolme ottelua enemmän kuin Ilves.

Tappara on sarjassa kolmantena (pisteitä 78).

Sarjakärki Lukko kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun HPK oli perjantain taistossa parempi voittomaalikilpailun jälkeen 3–2.

Ottelun ratkaisusta vastasi SM-liigan pistepörssijohtaja Michael Joly, joka upotti rankkarinsa sisään.

HPK on sarjassa sijalla kymmenen. Pisteitä sillä on 61.