Mainos

Metso uhkaa vähentää satoja työpaikkoja - lomautus tuhansille

Metso käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön vähentämisestä ja lomautuksista. Neuvottelut koskevat yhteensä lähes 4 100:tta Metson Suomen-yksiköissä toimivaa, paperiteollisuutta palvelevaa henkilöä. Arvioitu vähentämistarve on 630 henkilöä, joista noin 150 henkilön tehtäviä suunnitellaan ulkoistettaviksi.

Lomautustarve koskee koko henkilöstöä eli 3 500:tta ihmistä Suomessa.

Metso sopeuttaa Suomen-toimintojaan paperiteollisuuden rakennemuutoksen ja heikentyneen kysynnän takia.

– Meidän täytyy varmistaa kilpailukykymme ja johtava asemamme nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, sanoo Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminnan johtaja Pasi Laine.

Paperikoneita ei enää rakenneta kuin ennen

Henkilöstövähennykset johtuvat paperiliiketoimintayksikön tarpeesta sopeuttaa valmistuskapasiteetti vastaamaan toimintaympäristön pysyviä rakenteellisia muutoksia. Keskeisimpiä olosuhteiden muutoksia ovat paperikoneiden kysynnän pysyvä heikentyminen ja kohdistuminen aiempaa halvempiin ratkaisuihin, kilpailun lisääntyminen ja valimotuotteiden kysynnän lasku.

Myös maailmantalouden tilan epävarmuus heikentää paperialan investointihalukkuutta.

– Kirjoitus- ja painopapereiden kulutuksen kehitys on heikkoa uusien viestintäteknologioiden vallatessa alaa. Uusien painopaperikoneiden markkinat ovat hiljentyneet kun taas keskisuurten, edullisten kartonkikoneiden kysyntä jatkuu. Tämä maailmanlaajuinen kysynnän muutos pakottaa meidät sopeuttamaan kapasiteettia Suomen lisäksi myös ulkomailla, esimerkiksi Kiinassa, Laine kertoo.

Laineen mukaan henkilöstövähennysten tavoitteena on sovittaa tuotantokyky tämänhetkistä ja odotettavissa olevaa kysyntää vastaavalle tasolle ja siten turvata liiketoiminnan maailmanlaajuinen kilpailukyky pitkällä aikavälillä. Siksi toimintojen kustannusrakennetta on kevennettävä ja joustavuutta lisättävä.

Jyväskylä, Järvenpää, Tampere...

Arvioitu vähentämistarve Jyväskylässä, Järvenpäässä, Tampereella, Raisiossa, Juankoskella ja Valkeakoskella on yhteensä enintään noin 630 henkilöä, joista noin 150 henkilön tehtäviä suunnitellaan ulkoistettaviksi. Neuvottelut alkavat välittömästi ja koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Vähennysten arvioidaan toteutuvan vuoden 2013 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lomautustarve koskee koko henkilöstöä, noin 3 500:tta henkilöä yhtiön paperiteollisuutta palvelevissa toimipaikoissa Jyväskylässä, Järvenpäässä, Tampereella, Raisiossa, Juankoskella ja Valkeakoskella. YT-neuvottelut alkavat välittömästi. Lomautustarve määräytyy vuoden 2013 tuotantotilanteen ja saatujen tilausten mukaan.

Yhteistoimintaneuvotteluilla tavoitellaan noin 30 miljoonan euron säästöjä liiketoimintojen vuosikustannuksiin.

Metsolla on 30 000 työntekijää yli 50 maassa.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 18.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.