Metsässä kaksi viikkoa virunut mies löydettiin viime hetkillä Yhdysvalloissa – pelastaja: "En ole varma, olisiko hän enää vuorokautta pidempään selvinnyt"

Metsään viikoiksi eksynyt mies löydettiin viime hetkellä – pelastaja: ”En ole varma olisiko hän enää vuorokautta pidempään selvinnyt” 2:49
Näihin metsiin mies jäi 14 vuorokaudeksi.

Patikoija eksyi kahdeksi viikoksi Santa Fen kansallispuistoon Yhdysvalloissa.

– En ole varma, olisiko hän enää vuorokautta pidempään selvinnyt, miehen pelastanut patikoija John Utsey kertoo CNN:lle.

Mies oli eksynyt suositulla patikointireitillä. Löytöhetkellä hän oli ollut huonossa jamassa.

– Hänen huulensa olivat niin rohtuneet, että niistä valui verta. Hänen kielensä oli turvonnut ja hän oli erittäin riutunut. Tiesin hänen tarvitsevan apua, John kertoo.

"Yllättäen metsästä kuului toisen ihmisen ääni"

John ei olisi ikinä ajatellut lähtiessään patikkareissulle, että lasten kanssa suunniteltu reissu luontoon muuttuisi kahden päivän pelastusoperaatioksi Santa Fen kansallispuiston maisemissa.  

Joukkoa johtanut tytär oli kävellyt patikkapolkua metsässä muita nopeammin, ja John oli kadottanut näköyhteyden tyttäreensä.

– Huusin hänen nimeään ja yllättäen metsästä kuului toisen ihmisen ääni, John muistelee.

He huusivat edestakaisin 20 minuutin ajan yrittäen paikantaa metsästä kuuluvan äänen lähdettä. Lopulta he löysivät jyrkän mäen pohjalta huonossa kunnossa olevan tuntemattoman miehen. Mies oli ollut metsässä jo omien sanojensa mukaan 14 vuorokautta.

– Tiesin hänen tarvitsevan apua, mutta en voinut kantaa häntä pois, John muistelee.

Loukkaantunut selkä esti kävelyn

John käveli lastensa kanssa takaisin patikkapolun alkuun hälyttämään apua. He antoivat paikalle saapuneille viranomaisille metsään jääneen miehen GPS-koordinaatit, mutta apuun lähteneet viranomaiset eivät löytäneet mitään. Kahdeksan tunnin jälkeen he lopettivat etsinnät yön ajaksi.

John muistelee maanneensa sängyssä illalla ja miettineensä metsään jäänyttä miestä. Mies oli kertonut loukanneensa selkänsä niin pahasti, ettei ollut pystynyt enää liikkumaan ja oli virunut kansallispuistossa avuttomana päivien ajan.

– Lähdin seuraavana aamuna saman tien etsimään miestä ja löysin hänet sieltä, mihin olin jättänyt hänet edellisenä aamuna, John kertoo.

Hän ei ollut jättänyt miestä enää yksin, vaan oli hälyttänyt avun paikalle. Lopulta miehen pelastamiseen tarvittiin kahden yksikön yhteistyötä.

Mies oli selvinnyt kahden viikon ajan metsässä vettä suodattavan vesipullon avulla. Hän oli ryöminyt läheiselle metsäpurolle hakemaan vettä päivisin ja yöksi oli kivunnut takaisin metsän siimekseen suojaan yön kylmältä kosteudelta.

– Hän tahtoi selvitä, John pohtii.

Mies on nyt viety sairaalaan toipumaan kahden viikon painajaisesta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat