Mainos

Metsäjätti UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen: Keskustelu yritystuista on vinossa kuin Pisan torni

10:00

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen vaatii ikuisuuskeskusteluun yritystukien karsimisesta vihdoinkin ratkaisuja.

Pesonen sanoo MTV:n Uutisextrassa, että epävarmuus siirtää yhtiön investointipäätöksiä Suomessa.

Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk.) vetämän yritystukityöryhmän kaatuminen erimielisyyksiin oli tämän takia huono uutinen UPM:lle.

– Haluamme nopeita päätöksiä ja varmuuden tulevaisuudesta. Mielestäni tämä keskustelu alkaa olla vinossa kuin Pisan torni, Pesonen sanoo.

Pesosen Pisan torni tarkoittaa esimerkiksi sitä, että saavatko yritykset osallistua keskusteluun yritystuista ja onko vaikkapa dieselveron alennus yritystukea.

– Myös yrityksiä pitää kuunnella, koska ne tietävät päätösten konkreettiset seuraukset.

UPM tekee pitkälti yli miljardi euroa voittoa, mutta yritystuilla on kuitenkin iso merkitys yksittäisten paperikoneiden kannattavuuteen. Metsäyhtiö vertailee jatkuvasti paperikoneidensa pärjäämistä eri maissa.

– Suomalaiset tehtaat pärjäävät kohtuullisesti, tosin eivät ehkä niin hyvin kuin pärjäsivät aikaisemmin. Yksi haaste Suomelle on, että olemme 1500 kilometrin päässä markkinoista, Pesonen muistuttaa.

Vertailukohtana on usein Saksa, jossa teollisuudelle maksetaan merkittäviä yritystukia.

Tälläkin viikolla UPM julkisti osavuosituloksensa yhteydessä ison investoinnin Saksaan, jossa Nordlandin paperikone-kakkonen muutetaan irrokepaperituotantoon.

– Saksalainen poliitikko ja saksalainen yhteiskunta miettivät koko ajan, millä he saisivat lisää investointeja maahansa. Saksassa ymmärretään teollisuuden merkitys koko kansantaloudelle ja sen takia nämä keskustelut ovat paljon helpompia siellä, Pesonen sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.