Satojen miljoonien investointi: Metsä Group suunnittelee uutta tehdasta Raumalle

Satojen miljoonien investointi voisi tuoda Raumalle yli sata uutta työpaikkaa.

Metsä Group suunnittelee uutta pakkaustehdasta Raumalle. Tehdas valmistaisi puukuidusta kierrätettäviä pakkauksia, jotka sopisivat esimerkiksi noutoruuan ja marjojen pakkaamiseen.

Hankkeen johtajan Jarkko Tuomisen mukaan investointi olisi kooltaan satoja miljoonia euroja.

–  Jos tämä menee kokonaisuudessaan läpi, tässä puhutaan satojen miljoonien eurojen investoinnista. Se olisi merkittävä investointi, Tuominen sanoi STT:lle.

Tehdas on toistaiseksi esisuunnitteluvaiheessa. Esisuunnittelun on määrä valmistua ensi vuoden alussa, ja mahdollinen rakentamispäätös on tarkoitus tehdä ensi vuonna. Toimintansa tehdas voisi Tuomisen mukaan aloittaa vuonna 2027.

Uusi tehdas voisi ensi vaiheessaan työllistää kymmeniä ihmisiä, mutta myöhemmin työntekijämäärä voisi Tuomisen mukaan nousta reilustikin yli sadan.

Kasvua markkinan mukana

Tehtaan lopullinen koko on Tuomisen mukaan auki, sillä pakkausten tuotantolinjojen määrä määräytyisi tuotteiden kysynnän mukaan.

Tehdas toimisi samalla alueella Metsä Groupin sellutehtaan kanssa.

– Raumalla on hyvin tilaa, ja sinne mahtuisi kymmeniä tällaisia linjoja. Aloitamme tietysti vähän pienemmällä määrällä ja testaamme markkinaa. Me voimme sitten kasvaa markkinan mukana, Tuominen sanoo.

Ensi vaiheessa tehtaalle pystytettäisiin Tuomisen mukaan alle kymmenen tuotantolinjaa.

Pakkauksia märästä kuitumassasta

Uuden tehtaan puupohjaiset tuotteet olisivat Metsä Groupin mukaan vaihtoehto muovista valmistetuille pakkauksille.

Tuotteiden valmistuksessa käytetty teknologia muuntaa märän kuitumassan kolmiulotteisiksi pakkauksiksi ilman välivaiheita.

Tuotteiden valmistusta kehitellään parhaillaan Äänekosken koetehtaalla.

– Tuotteet voidaan helposti muovata erilaisiin muotoihin, ja ne ovat kevyitä, kestäviä ja kierrätettäviä ja sellaisenaan valmiita loppuasiakkaille toimitettaviksi, Metsä Group kertoo tiedotteessaan.

Tehtaan ensimmäiset massatuotantotuotteet olisivat Metsä Groupin mukaan todennäköisesti kevyitä noutoruoka- ja lounaspakkauksia, marjarasioita, pakkausalustoja ja yhdistelmäpakkauksia.

Lue myös:

    Uusimmat