Meteorologi Mette Mannonen aamun säästä: "Syytä varautua huonoon ajokeliin"

Sää jatkuu alkaneella viikolla lauhana. Myös pohjoisessa lauhtuu, kertoo MTV:n meteorologi Mette Mannonen. Viikon mittaan sää kuitenkin kylmenee ja lopulta sateet tulevat lumena.

Tänään Suomen eteläpuolelta ja kaakosta on leviämässä sateita.

- Aamulla etelärannikolla ja kaakossa sataa räntää, ehkä vettäkin. Lännessä ja maan keskiosassa tulee lunta tai märkää lunta. Eli on syytä varautua huonoon ajokeliin, Mannonen huomauttaa.

Päivän aikana sateet liikkuvat hieman pohjoisemmaksi ja etelässä sää muuttuu tällöin hieman poutaisemmaksi.

Etelässä lämpötilat ovat tänään plussan puolella, maan keskiosassa ollaan nollassa tai vähän pakkasella. Pohjoisessa on selvästi pakkasta. Illan aikana sää lauhtuu kuitenkin pohjoisessakin.

Tiistaina kaakosta on lähestymässä uusia sateita. Tuolloin idässä ja etelässä sataa monin paikoin räntää ja lunta. Myös pohjoisessa tulee tiistaina lunta monin paikoin.

Keskiviikkona etelässä ja maan keskiosassa tulee joitakin lumikuuroja. Jatkuvammat sateet ovat pohjoisessa ja länsirannikolla.

Sää kylmenee hieman keskiviikkona. Lämpötilat ovat nollassa tai hieman pakkasen puolella. Pohjois-Lapissa pakkasta on reilut 10 astetta.

Torstaina on hetken aikaa poutaisempaa, mutta loppuviikolla saattaa taas tulla kaakosta lumisateita.

Loppuviikolla ilma kylmenee niin, että lämpötilat ovat koko maassa pakkasen puolella. Etelässä on loppuviikosta lähinnä pikkupakkasta, pohjoisessa lämpötilat ovat -10 ja -20 asteen välillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja