Mestarien liigan ottelu muuttui väkivaltaiseksi – nämä otteet eivät ole lapsien katseltavaa

Atletico Madrid nousi Mestarien liigan pudotuspeleihin jumbosijalta, jolta se lähti B-lohkon päätöskierrokselle. Madridilaisseura kukisti Porton tiistaina vieraissa 3–1. Ottelun toisella puoliajalla nähtiin väkivaltaisia, jalkapallokentälle kuulumattomia otteita.

Liverpool oli varmistanut B-lohkon voiton jo ennen päätöskierrosta, mutta lohkon toisesta pudotuspelipaikasta taisteli kolme joukkuetta: Porto lähti päätöskierrokselle kakkosena viiden pisteensä turvin; Milan ja Atletico Madrid olivat pinnan portugalilaisseuraa perässä.

Tilanteet vaihtelivat kierroksen aikana. Milan tarrasi yhdessä vaiheessa hetkellisesti kakkossijaan, kun se siirtyi Fikayo Tomorin kulmapotkun jälkitilanteesta iskemällä maalilla Liverpoolia vastaan 1–0-johtoon (video alla).

Mohamed Salah toi Liverpoolin kuitenkin jo seitsemän minuutin päästä 1–1-tasalukemiin nostollaan maalin kattoon (video alla) ja Divock Origi puski liverpoolilaisvieraat 2–1-voittoon toisella jaksolla.

Atletico tarvitsi lohkon kakkossijaan voiton, ja sen se otti. Avauspuoliaika Portoa vastaan meni maalittomasti, mutta hana aukesi, kun ranskalaistähti Antoine Griezmann sipaisi pallon 56. minuutilla kulmapotkutilanteesta maalin kulmalta veräjään (video alla).

Tovia myöhemmin tunteet alkoivat läikkyä pahasti yli. Atletico Madridin Yannick Carrasco riehui itsensä 67. minuutilla väkivaltaisin ottein suihkuun. Meni vain muutama minuutti, kun punainen kortti heilui puolestaan Porton Wendellin huitomisesta. Samaan syssyyn puhkesi tulinen joukkokahakka.

Punainen kortti viuhui piakkoin Atleticon vaihtopenkille kakkosmaalivahti Agustin Marchesinille, ja varoituksia viuhui noilla kiehunnan minuuteilla myös kentällä olleille Angel Correalle ja Atleticon Otaviolle sekä Pepelle.

Video väkivaltaisista minuuteista on katsottavissa ylälaidan videolta – sitä ei voi kuitenkaan suositella perheen pienimmille.

Angel Correa ja Rodrigo De Paul iskivät loppuminuuteilla madridilaisille maalin mieheen, ja Sergio Oliveira naulasi kosmeettisen Porton ainokaisen lisäajan viidennellä minuutilla rangaistuspotkusta.

Lohkosta Mestarien liigan pudotuspeleihin etenevät kaikki kuusi otteluaan voittanut, täydet 18 pistettä haalinut Liverpool ja seitsemään pisteeseen noussut Atletico Madrid. Porto oli lohkokolmonen viidellä pisteellä ja Milan jäi jumboksi neljällä pisteellä.

Porton pelit jatkuvat lohkon kolmossijan myötä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.