Mainos

Mersun kotikaupunki ryhtyy rajoittamaan dieselautoilla ajamista

Mercedes-Benzin kotikaupungissa Stuttgartissa otetaan kovat otteet käyttöön päästöjen hillitsemiseksi. Kaupungin keskustassa ryhdytään rajoittamaan dieselkäyttöisillä henkilöautoilla ajamista, kertoo Automotive News Europe.

Saksalaiskaupunki Stuttgart alkaa rajoittaa dieselautoilla ajamista ensi vuodesta alkaen. Niinä päivinä, kun ilmanlaatu on saasteiden vuoksi tavallista huonompi, ei keskustaan ole asiaa kuin viimeisimmät vaatimukset täyttävillä dieselautoilla. Viime vuoden alussa kaikista Saksan liikenteessä olevista dieselautoista ainoastaan 10 prosenttia täytti Euro 6 -vaatimukset.

Euroopan unionin asettamat päästörajat ylittyvät toistuvasti jopa 90 saksalaiskaupungissa. Tilanne on erityisen paha laaksossa sijaitsevassa Stuttgartissa. EU haastoi Saksan jo aiemmin oikeuteen, koska päästörajat ovat ylittyneet liian usein. Vuoden aikana päästöt saisivat ylittyä vain 35 päivänä.

Dieselautojen päästöt ovat olleet suurennuslasin alla sen jälkeen, kun Volkswagen jäi kiinni päästötesteissä huijaamisesta syyskuussa 2015. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ilmansaasteet aiheuttivat vuonna 2012 jopa kolme miljoonaa ennenaikaista kuolemaa.

Aiemmin myös monet muut kaupungit ovat kertoneet rajoittavansa dieselautoilua. Pariisi, Madrid, Ateena ja Mexico City ovat ilmoittaneet suunnittelevansa niille jopa täyskieltoa.

***

0:43

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.