Ilmatyynyalus miehistöineen pelastettiin hyisen "neulasateen" keskeltä – kuva operaatiosta

Meritaito Oy:n ilmatyynyalus miehistöineen pelastettiin sunnuntaina Suomenlahdelta.

Alukseen iski tekninen vika, minkä vuoksi merivartiosto hälytettiin paikalle. Sää oli sunnuntaina Suomenlahdella erityisen kehno, sillä taivaalta satoi alijäähtynyttä vettä, eli kuin jäisiä neuloja.

Operaatio onnistui yhteistyössä Merivoimien miinalaiva Uusimaan, sekä Finnpilot Oy:n Porkkalan tukiaseman luotsiveneen kanssa. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

Viikon aikana merivartiostolla oli kuusi meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtävää merialueella. Pelastustehtävät liittyivät jäillä liikkumiseen. Yhdessä tapauksessa liukastuminen jäällä johti lonkan sijoiltaan menoon. Toisessa tapauksessa henkilö ajoi autoa Porkkalan edustalla, jossa jäät olivat paikoitellen heikkoja.

Merivartiosto varoittaa, että sää on lauhtumassa selvästi, joten jääpeite Suomenlahdella heikkenee. Merivartiosto muistuttaa, että Suomenlahden merialueella ei voi olla koskaan varma jäiden kestävyydestä. Heikkoa jäätä on edelleen myös rantojen läheisyydessä.

Jutun otsikkoa ja ingressiä muutettu 23.02. klo 13.37. Poistettu aiempi muotoilu "Merivartiosto pelasti".

MTV Uutisten toimittaja testasi, kuinka kauan tuulilasin"teräsjään"irrottamiseen kannattaa varata aikaa: ”Onkohan tää raaputin rikki?” 2:59

                    

Lue myös:

    Uusimmat