Mercedes tekemässä paluuta suoriin kuusisylinterisiin moottoreihin

Mercedes-Benz aikoo tuoda autojensa keulalle jälleen suoria kuusisylinterisiä moottoreita.

Yhtiöllä on pitkät perinteet suorien kuusisylinteristen moottorien valmistajana, mutta bensiinimoottoreissa se luopui niistä 1990-luvulla ja dieseleissä 2000-luvulla.

Uusia moottoreita odotetaan esiteltäväksi seuraavan, vuonna 2016 esiteltävän E-sarjalaisen keulalla. Moottori tulee olemaan rakenteeltaan modulaarinen niin, että samoista komponenteista muodostuvat myös uudet kolme- ja nelisylinterit moottorit.

Myös AMG-rintamalla on luvassa uusia moottoriesittelyjä. Ensi vuonna esiteltävän uuden C-sarjan AMG-mallin voimanlähteeksi on varmistunut 4-litrainen tuplaturbo-V8 yhdistettynä 7-portaiseen automaattivaihteistoon. AMG:n uuden linjan mukaisesti C-sarjalaisen voi tilata nelivetoisena.

Tehomallin lisäksi C-sarjan plug-in-hybridin testit ovat loppusuoralla, ja tuotantomallin hiilidioksidipäästöt on tarkoitus painaa alle 60 gramman kilometrillä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja