Mercedes-pomolta kova paljastus Valtteri Bottaksesta – hurjat huhut eivät täysin tuulesta temmattuja

Mercedeksellä ajavan suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen tulevaisuuden yllä on vielä paljon kysymysmerkkejä, vaikka esille on tullut väitteitä, joiden mukaan hänen ja Mercedeksen välinen jatkosopimus olisi käytännössä varma. Bottasta on huhuttu kesän aikana myös muualle – syystä?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime vuonna Bottaksen jatkosopimus julkistettiin Saksassa, Hockenheimin radalla, jonne F1-sirkus on rantautunut täksi viikonlopuksi.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaisvalmistaja aikoo pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, jossa kuljettajapäätöksiä tehdään vasta kesätauolla tai sen jälkeen.

– Haluamme lyödä pöytään vahvoja suorituksia Hockenheimissa ja Budapestissä, minkä jälkeen voimme miettiä hetken vuoden 2020 kuljettajakokoonpanoa ja sen jälkeisiä aikoja, Wolff totesi Sky Sportsin mukaan Saksassa.

F1-sarja vetäytyy kesätauolle viikon päästä ajettavan Unkarin GP:n jälkeen. Kuninkuusluokan autot palaavat tositoimiin elo-syyskuun vaihteessa Belgiassa.

– Meidän kohdalla kyse ei ole vain siitä, että teemme oikean päätöksen ensi vuotta ajatellen, vaan siitä, että katsomme myös tulevaan. Sen takia olemme päätyneet siihen, että päätös tehdään elokuussa tai sen jälkeen. Eikä tuo meinaa sitä, että tulemme tiedottamaan mitään juuri elokuussa, Wolff jatkoi Bottakseen liittyen.

Mercedes-pomo antoi myös vahvistuksen elementille, jota on pyöritelty kesän aikana hurjissa huhuissa. Mercedes ei ole välttämättä ainut taho, jonka kanssa Bottas käy kädenvääntöä.

Bottasta on yhdistetty muun muassa Ferrarille Sebastian Vettelin potentiaaliseksi korvaajaksi.

– Kyse ei ole vain siitä, että tekisimme päätöksen Valtterin suhteen. Valtterin pitää tehdä myös itse päätöksiä, Wolff myönsi, jatkaen:

– Pitää muistaa, että häneltä on nähty vahvoja suorituksia ja häntä kohtaan on kiinnostusta markkinoilla. Joten meidän kaikkien pitää löytää hyvä ratkaisu. Meidän pitää tutkailla myös eteenpäin, ei vain vuotta 2020.

Bottaksen nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Mercedeksen toinen kuljettajapaikka on sinetöity ensi kauden osalta, sillä MM-sarjaa johtavan Lewis Hamiltonin sopimus kattaa vuoden 2020 loppuun asti.

Hamiltonin etumatka MM-sarjassa Bottakseen nähden on 39 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat