Mercedes-pomo Toto Wolff nosti jo kädet pystyyn – Mercedeksen hitaudesta karu päivitys: "Se sattuu"

Red Bullin ylivoima F1-kauden avauskilpailussa Bahrainissa on saanut kilpailijat lähes epätoivoisiksi. Pitkään F1-maailmaa hallinneen Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää tilanteen tekevän kipeää.

Red Bullit ajoivat Bahrainissa Max Verstappenin johdolla kaksoisvoittoon. Sergio Perez hävisi tallikaverilleen 12 sekuntia, mutta ero seuraaviin kasvoi moninkertaiseksi. Aston Martinin Fernando Alonso ehti kolmanneksi 39 sekuntia Verstappenille jääneenä.

Kärkikamppailuun takaisin mielivälle Mercedekselle kilpailu oli vaikea. Lewis Hamilton ajoi viidenneksi ja George Russell seitsemänneksi. Molempien ero Verstappeniin oli pitkälle yli 50 sekuntia.

– Yksi karmepimpia päiviä kilvanajossa, Wolff valitteli ja totesi Mercedekseltä puuttuvan vauhtia.

Mercedes hallitsi F1-tapahtumia mielin määrin vuosikausia, mutta kahden viime kauden aikana Red Bull on noussut kärkitalliksi, jonka päänahkaa muut himoitsevat.

Ensin Verstappen vei kuskien maailmanmestaruuden vuonna 2021, ja viime vuonna talli juhli molempien mestaruuksien kunniaksi.

Alkanut kausi näyttää alkavan Red Bullin ylivoimaisella näytöksellä, mikä tuo Wolffille mieleen Mercedeksen.

– Red Bull on täysin eri planeetalta. Se sattuu, koska he ovat niin paljon meitä edellä, mikä muistuttaa minua meidän parhaista vuosistamme, Wolff sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Meidän täytyy nousta takaisin askel askeleelta. Me pystymme siihen, aivan varmasti pystymme.

Verstappen vei viime vuoden kuskien mestaruuden 146 pisteen erolla Ferrarin Charles Leclerciin. Valmistajien mestaruustaistossa ero kasvoi 205 pisteeseen. George Russell oli parhaana Mercedes-kuskina neljäs, Hamilton kuudes. Valmistajien taulukossa talli oli kolmas.

– Uskon, että meidän eromme Red Bulliin on kaksinkertaistunut, ellei kolminkertaistunut. Siinä riittää meillä tekemistä, Wolff sanoi.

– Kehitysaskeltemme täytyy olla paljon radikaalimpia, kuin että toivoisimme kolmen kymmenyksen kehitystä. 

Myös Hamilton maalasi kisan jälkeen synkeän kuvan Mercedeksen tilanteesta.

– Emme mitenkään pysty kamppailemaan Ferrarin kanssa tällä hetkellä. He olivat paljon nopeampia, kuten olivat Astonitkin.

– Olemme neljänneksi nopein talli. Menemme taaksepäin. Meillä on paljon töitä tuon eron pienentämisessä.

Hamilton vaatii talliltaan pikaisia kehitysaskelia, ettei ero kilpailijoihin enää kasva.

– Meiltä puuttuu downforcea, ja tarvitsemme sitä lisää niin pian kuin mahdollista, Hamilton sanoi.


Juttua muokattu 14.3. kello 23.29. Korjattu Mercedes-kuskien kauden 2022 sijoitukset.
– Tarvitsemme kaiken mahdollisen tuulitunnelista, tarvitsemme sen huomenna. Meidän täytyy nyt painaahommia ja yrittää pienentää eroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja