Mercedes-pomo tiputti sokki-ilmoituksen tallin F1-autosta – Valtteri Bottas avaa, mitä se tarkalleen tarkoitti

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ilmoitti viime sunnuntain Steiermarkin GP:n jälkeen, että saksalaistalli ei aio enää kehittää tämän kauden autoaan. Valtteri Bottaksen mukaan Mercedes aikoo tuoda vielä ”pieniä juttuja” tämän kauden menopeliinsä.

Wolff tiputti sokki-ilmoituksen nopeasti sen jälkeen, kun tallin brittikuski Lewis Hamilton oli kysellyt päivitysten perään.

Alkuviikosta Mercedeksen tekninen johtaja James Allison kuitenkin kertoi, että talli aikoo tuoda vielä päivityksiä autoonsa.

Valtteri Bottaksen mukaan liikkeitä tapahtuu jo parin viikon päästä.

– Silverstoneen on tarkoitus tuoda jotain aerodynamiikkaan liittyviä osia, Bottas kertoo MTV Urheilulle.

– Ei mitään mullistavaa, mutta pikkujuttuja. Vaikka nykyautoa ei enää tuulitunnelissa testatakaan, niin sitä pystyy kuitenkin optimoimaan. Opimme autosta koko ajan lisää ja lisää. Meidän tämän vuoden automme ei ole ollut kaikista helpoin ajettava, kun puhutaan siitä, että pitäisi saada säädöt kohdilleen. Uskon, että tulemme menemään siinä paljon eteenpäin.

Wolff viittasi alkuperäisellä ilmoituksellaan siihen, että Mercedeksen F1-koneisto keskittyy nyt täysillä ensi kauden auton rakennustyöhön.

– Jos puhutaan puhtaasti aerodynamiikasta ja päivityspaketeista, niin mitään isoa ei ole tulossa. Epäilen, että ei kovin monelle muullekaan ole tulossa enää hirveästi mitään. Kaikki muutkin keskittyvät tulevaisuuteen, Bottas arvelee.

Ilmoituksen yllätyspiirre rakentui erityisesti siitä, miten F1:n kärkitaisto on muovautunut viime kisojen aikana. Red Bull on voittanut neljä edellistä kisaa. Max Verstappen on puolestaan vetänyt 18 pisteen etumatkan muihin nähden kuljettajien MM-taiston puolella.

– Ei tule olemaan helppo loppukausi, mutta olemme ihan varmasti taistelussa mukana. Emme ajattele yhtään niin, että häviäisimme tämän taiston. Pitää yrittää kääntää vire meidän puolellemme. Samalla tiedostamme sen, että vielä on paljon pisteitä jaossa. Joidenkin viikonloppujen aikana ajetaan sprinttikisoja ja niin edelleen. Tässä on vielä paljon saumoja, Bottas sanoo loppukaudesta.

Lue myös:

    Uusimmat