Mercedes historialliseen saavutukseen: "Kuusi vuotta sitten emme olisi edes unelmoineet"

Mercedes varmisti sunnuntaina Brasiliassa viidennen perättäisen tuplamestaruutensa. Vastaavaan on Formula ykkösissä kyennyt aiemmin vain Ferrari Michael Schumacherin aikana 2000-04.

Nykyään Kansainvälisen Autoliiton FIA:n puheenjohtajana toimiva Jean Todt työskenteli Ferrarin tallipäällikkönä 1993-2007. Todt onnittelikin heti Mercedestä mestaruuden varmistuttua.

– Hän toivotti meidät tervetulleiksi viiden mestaruuden kerhoon. Oli uskomatonta kuulla sellaista. Olen sanaton, hehkutti Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff onnitteluviestistä.

Mercedes dominoi F1-sarjaa 2014-16. Kahden viimeisen kauden aikana Ferrari on laittanut kampoihin.

– Tämä mestaruus tuntuu parhaalta, koska kävimme siitä helvetinmoisen taistelun Ferrarin kanssa koko kauden ajan. Viidennestä perättäisestä mestaruudesta emme kuusi vuotta sitten olisi voineet edes unelmoida. Emme edes villeimmissä unelmissamme, Wolff sanoi.

Kun Ferrari ja Schumacher olivat huipulla, ei Wolff ollut vielä Formula ykkösissä. Hän seurasi sarjaa kyllä tarkasti.

– Pääsy tasoihin Ferrarin kanssa vaikutti saavuttamattomalta tavoitteelta ja olen niin iloinen. Muistan hyvin Ferrari-vuodet, kun Jean, Michael ja monet muut olivat siellä. Arvostin heidän saavutuksiaan valtavasti.

Ferrarin viidessä perättäisessä merkkimestaruudessa 2000-04 mukana olivat Michael Schumacher ja Rubens Barrichello. Mercedeksellä Lewis Hamilton on ollut voittamassa viittä perättäistä merkkimestaruutta. Talliikaverinaan hänellä oli 2014-16 Nico Rosberg ja 2017-18 Valtteri Bottas.


Lue myös:

    Uusimmat