Mercedes-Benziltä ilmoitus läpimurrosta – raivasi merkittävän esteen polttokennoautojen tieltä

1:48
Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC.

Mercedes-Benz kertoo selättäneensä polttokennotekniikan yleistymistä jarruttavan esteen. Se ilmoittaa onnistuneensa vähentämään arvokkaan platinan osuutta polttokennotekniikassa 90 prosentilla tähän asti tarvitusta määrästä.

Mercedes-Benz GLC F-Cell -polttokennoauto on yhtiön ilmoituksen mukaan selvittänyt viime vaiheen ympäristösertifiointiprosessin, jota valvoi riippumaton TÜV Süd -luokituslaitos.

Kaikki Mercedes-Benz-mallit ovat läpikäyneet vastaavan luokitteluprosessin vuodesta 2005 lähtien. Samankaltaisia prosesseja käyttävät muutkin polttokennotekniikkaa kehittelevät autovalmistajat.

Polttokennoauton tekniikassa sähköauton tankkeihin tankattu vety ja ilmasta saatava happi muuttuvat polttokennossa vedyn kemiallisen energian osalta sähköksi ja prosessissa lopulta liike-energiaksi. Tällöin autoihin ei tarvitse asentaa satoja kiloja painavia akkuja, eikä niitä tarvitse erikseen ladata.

Palamistuotteen ”pakokaasuina” muodostuu puhdasta vesihöyryä, sekä jonkin verran hiilidioksidia.

Polttokennomallin ympäristötase osoittautui sitä suotuisammaksi, mitä enemmän energianlähteenä voidaan käyttää uusiutuvasti ja kestävästi tuotettua vetyä. Tällöin koko elinkaaren aikaiset päästöt ovat jopa 70 prosenttia pienemmät kuin vastaavassa polttomoottoriautossa.

Tasetta parantaa entisestään harvinaisten raaka-aineiden tarpeen väheneminen. Polttokennoissa käytetyn platinan määrä on nyt 90 prosenttia pienempi kuin edeltäneessä B-sarjan F-Cell-mallissa.

Vetyä voidaan tankata autoon yhteensä 4,4 kiloa, ja toimintamatka on noin 400 kilometriä. 13,5 kWh:n akku pidentää toimintamatkaa noin 50 kilometrillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja