Mercedeksen F1-sopimuksesta alkoi kohina – Toto Wolff kiistää huhut McLaren-yhteistyön taustalta

Mercedeksen ja McLarenin allekirjoittama moottorisopimus ei tarkoita, että saksalaisyhtiö olisi vetäytymässä F1-sarjan tehdastiimin asemastaan, sanoo tallipäällikkö Toto Wolff.

Osapuolet julkistivat vuonna 2021 käynnistyvän moottoriyhteistyön lauantaina. McLaren palaa Mercedeksen moottoreihin seitsemän vuotta sen jälkeen, kun brittitiimi loikkasi Hondalle ja perään viime kaudella Renault’n asiakkaaksi.

Paluu 1990-luvun ja 2000-luvun menestysyhdistelmään ei kuitenkaan tarkoita, että Mercedes olisi väistymässä F1:stä tehdastiiminä. McLarenista tulee yksi sen asiakastalleista.

– Meille on tärkeää tehdä selväksi, että tehdastiimi on yhä olemassa, ja tässä on kyse moottoriasiakkuudesta eikä uuden tehdastiimin perustamisesta niin, ettemme olisi enää mukana, Wolff painotti GP Fans -sivuston mukaan.

Wolffin mukaan Mercedes seuraa edelleen kiinnostuneena, mihin suuntaan F1 on menossa vuoden 2021 suuren sääntöuudistuksen aikaan. Tuolloin myös nykyiset V6-hybridimoottorit kokevat kasvojenkohotuksen.

Tällä kaudella Mercedeksen moottoreilla ovat ajaneet Williams ja Racing Point. Uusi sopimus McLarenin kanssa vastaa näiden asetelmaa hyvin paljon.

Saksalaisyhtiölle tilanne jättää silti oven auki, sillä jos suunta ei Mercedestä miellytä, sillä olisi kilpailukykyinen alusta valmiina McLarenille siirrettäväksi. Tätä ei kuitenkaan Wolffin mukaan suunnitella.

– Jotta voisimme poistaa väärinymmärryksiä, niin tämä ei ole se hetki, jolloin alamme hajauttamaan panoksiamme ja sanoa, että saatamme jäädä moottoritoimittajaksi emmekä tehdastiimiksi, Wolff vakuuttaa.

– Sitä en sano. Me nautimme tehdastiiminä toimimisesta.

Lue myös:

    Uusimmat