Menneisyytesi trendivaatteet ovat täällä taas – näin käytät niitä nyt

Luulitko, etteivät napapaidat, farkkuhaalarit tai niskalenkkitopit näyttäisi enää koskaan hyviltä? Mieti uudestaan!

On aika kaivella kaappeja ja kirpputoreja, sillä ysäri on täällä taas! Monen muinaisen muotivaatteen, jonka kenties luulit (tai toivoit) jo unohtuneen, on voinut nyt bongata bloggaajan, katutyyligurun tai näytösmallin yllä.

Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan. Vaikka esimerkiksi farkkuhaalarit ovat taas in, älä lähde ihmisten ilmoille samassa haalarityylissä kuin aikoinaan koulun diskoon. 

Kokosimme yhteen paluun tehneitä trendivaatteita ja vinkkejä niiden käyttöön.

Lappuhaalarit

Suunnittelija Patrick Kelly malleineen vuonna 1987.

Farkkuhaalari on entisaikojen farmareiden ja vanhan koulukunnan hiphoppareiden univormu, joka pitkään aikaan näytti hyvältä vain Puuha-Petellä. Nyt lappuhaalareista on kuitenkin tullut katutyyliblogien leikkisä luottovaate.

Malli, muotibloggaaja ja valokuvaaja Hanneli Mustaparta valkoisissa lappuhaalareissaan.

Pue lyhyet lappuhaalarit esimerkiksi yksinkertaisen t-paidan päälle  rennoksi kesäasuksi. Kapealahkeinen, pitkä malli on jännittävä vaihtoehto iänikuisille pillifarkuille. Mustat ja valkoiset lappuhaalarit näyttävät perinteisiä farkunsinisiä haalariasuja hienostuneemmilta.

Malli Alessandra Ambrosio puki lyhyet farkkuhaalarit lounaalle.

Valitse kengiksi esimerkiksi jykevät kiilakorot, sirot avokkaat tai modernit korkkarit.

Muoti-ikoni Olivia Palermo yhdisti mustat lappuhaalarit läpikuultavaan, mustaan puseroon.

Napapaita

Britney Spears esiintyy lantiohousuissa ja napapaidassa.

Britney Spears, Sporty Spice, No Doubtin Gwen Stefani ja teinitytöt ympäri maailman kulkivat 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa keskivartalo paljaana. Vuosituhannen alku oli vatsamakkaroille armoton myös härskin matalien lantiofarkkujen takia.

Lantiofarkut levätkööt toistaiseksi rauhassa, mutta kauan paluuta yrittänyt napapaita on iskenyt itsensä läpi. Vajaamittaiset puserot ja esimerkiksi urheilurintaliivejä muistuttavat pikkutopit yhdistetään nyt korkeavyötäröiseen alaosaan. Navan näyttäminen naurattaa yhä, mutta vyötärön yläkaistaleen vilautus on trendikästä.
Mitä hienovaraisempaa, sitä parempaa.

Katumuotia Pariisista. Siistin jakun ja kynähameen pariksi puettu vajaamittainen toppi tekee asusta kiinnostavan.

Urheilullinen versio vajaamittaisesta topista.

Näin pieni vilautus vatsaa riittää.

Farkkutakki

Beyonce ja 2000-luvun alun nuorisomuotia: liian pieni farkkubleiseri.

Grunge-tyylin jättimäiset farkkurotsit ja klassisemmat farkkutakit ovat jälleen ajankohtaisia.

Tällä kertaa farkkutakkia ei pueta vuosituhannen vaihteen tyyliin leveälahkeisten lantiofarkkujen kaveriksi, vaan boheemisti esimerkiksi kesämekon päälle. Farkkutakki toimii myös klassikkojen, kuten mustien housujen ja kauluspaitojen parina.

Malli Miranda Kerr yhdistää raikkaan farkkutakin toiseen klassikkoon, raitapaitaan.

Lenkkarit kaiken kanssa

Run DMC:n kenkämuoti on cool taas 2010-luvulla.

Oli aika, jolloin lenkkareissa asteltiin jopa Linnan juhliin. 2010-luvulla urheilu on jälleen in, ja sporttivaikutteinen muoti on siivittänyt lenkkitossut jälleen kuntopoluilta näytöslavoille.

Lenkkarit voi nyt yhdistää lähes mihin vain, aina paitamekosta minihameeseen. Conversejen lisäksi paluun ovat tehneet muutkin takavuosien suosikit, kuten Adidaksen Gazellet ja Superstarit, Supergat ja lähes mitkä vain Niket.

Varma valinta on pukea lenkkarit pillifarkkujen pariksi, mutta muotiväki yhdistää ne katu-uskottavasti jopa kapeisiin hameisiin. Värikkäät lenkkarit piristävät tylsempääkin asua.

 

Venepääntiet ja niskalenkit

Olkapäät paljastavat off the shoulder-topit, neuleet ja mekot olivat muotia 1990-luvulla, ja niitä nähtiin niin prinsessa Dianalla kuin teinisarjoissakin. Halterneck-pääntie eli niskalenkkitoppi oli cool vielä 2000-luvun alun nuorisonkin mielestä.

Nyt nämä naiselliset ysärilinjat tekevät paluun, tosin minimalistisempina kuin tuolloin. Korkeat pääntiet, vilkkuvat olkapäät ja elegantit, selän paljastavat leikkaukset kuuluvat niin arisempiin asuihin kuin iltapukuihinkin.

Poppy Delevingnen simppelin asun juju on olkapäät paljastava leikkaus. Huomaa lenkkarit!

Miranda Kerrin linjakas toppi on moderni versio niskalenkkitopista. Valitse viime vuosikymmenen trikoisen ja tiukan topin sijaan liehuva, kauniisti laskeutuva yläosa.

Muotitoimittaja Veronika Heilbrunner Pariisissa seuraamassa Haute Couture-mallistojen esittelyä. Korkeassa pääntiessä on 1990-luvun henkeä.

Farkkuhame

Nicole Ritchie ja Paris Hilton Simple Life-sarjansa promokuvassa.

Voi kyllä. Farkkusortsit ovat näyttäneet hyvältä jo pitkään, mutta nyt myös farkkuhameet yrittävät luikerrella takaisin vaatekaappiimme.

Lyhyen ja kulutetun Paris Hilton-henkisen minarin sijaan kokeile tällä kertaa pidempää mallia. Esimerkiksi muodikas, kapea kynähame näyttää tummassa denimissä sekä tyylikkäältä että rennolta.

Katie Holmes näyttää mallia.

Terveyssandaalit

Sairaanhoitajat näyttävät suuntaa kenkämuodissa.

Mukavuus on muotia myös sandaaleissa. Edelleenkään tämä ei tarkoita Crocseja, mutta Birkenstockin tapaiset terveyssandaalit näyttävät nyt kaikessa käytännöllisyydessään trendikkäiltä.

Muotibloggaaja Camille Charrièren Birkenstock-look.

Yhdistä sandaalit keveisiin kesämekkoihin, linjakkaisiin perusvaatteisiin ja sporttivaikutteisiin. Ethän kuitenkaan pue näitä sukkien kanssa!

Kokofarkku

 

Suomalaismiehiä vuonna 1987 kivipestyssä kokofarkussa.

Kanadalainen smokki eli farkkua sekä ylä- että alaosassa oli vielä jokin aika sitten junteinta, mitä päälleen saattoi pukea. Yllättäen supermallit ja katutyylitaiturit onnistuvat kuitenkin näyttämään rennon cooleilta denim-paita ja farkut yhdistelmissään!

Gisele Bundchen yhdisti vaaleansinisen farkkupaidan tummiin pillifarkkuihin ja mustaan nahkatakkiin.

Onnistuneen denim-lookin salaisuus ovat pomminvarmat asusteet, kapea siluetti ja tumma denim, jossa ei ole turhia pesuja tai yksityiskohtia.

Miranda Kerrin rento farkkupaita toimii kapeiden housujen parina, kun korot tuovat kokonaisuuteen ryhtiä.

Voisitko käyttää jotakin näistä trendeistä? Minkä muotivillityksen toivot tai pelkäät palaavan? Kommentoi alle!

Lue myös:

    Uusimmat