Menikö hieman överiksi? Morsian ällistytti morsiusneidot pyynnöllään: "Pankkitiliäni pahoinpideltiin jo häiden vuoksi, ja nyt vielä tämä!"

Ongelmiin johtanut hääpuku maksoi 10 500 dollaria eli yli 7600 euroa – tuplasti yli budjetoidun.

Anonyyminä pysyttelevä morsiusneito jakoi tarinansa naisten keskusteluille omistetulla australialaisella Mamamia-sivustolla. Morsiusneidoksi päässyt ystävä oli ollut onnellinen, kun hänen ystävänsä Caroline ilmoitti hääsuunnitelmistaan. Caroline valitsi itselleen seitsemän morsiusneitoa.

Sitten asiat alkoivat saada ikäviä käänteitä.

Caroline kysyi morsiusneitojensa mielipidettä kaikesta aina heidän omien pukujensa väristä meikkeihin, hiusmalleihin, sulhaspoikien asuihin ja pöytäkoristeisiin. Vaatimukset kiihtyivät kiihtymistään: Caroline vaati morsiusneidoltaan järjestelmällistä Excel-taulukkoa parhaista kondiittoreista.

Tilannetta mutkisti se, että Caroline  vaati palveluksia heti, vaikka myös anonyymina pysyttelevä morsiusneito oli kokopäivätöissä vaatimusviestin saadessaan.

Muutaman kuukauden kuluttua kävi ilmi, että Carolinella oli muitakin odotuksia: morsiusseurue etsi hänelle pukua kolme viikonloppua, kunnes morsian löysi upean morsiuspuvun. Se kuitenkin maksoi 10 500 australian dollaria, yli 7600 euroa – siis tuplasti yli budjetoidun.

Morsiusneidot vakuuttelivat Carolinelle, että ainutlaatuiseen asuun kannattaa panostaa. Seuraavalla viikolla he saivat Carolinelta sähköpostin otsikolla "morsiusneitojen pukuavustus". Kirjeessään Caroline kertoi, miten häiden budjetti oli ylittynyt huimasti, ja hän arvostaisi todella paljon morsiusneitojen  noin 150 dollarin, yli sadan euron, lahjoituksia pukurahastoon, vaikka ymmärtäisi myös, jos kukaan ei kykene osallistumaan.

– Kyllä, hän todella pyysi morsiusseuruettaan osallistumaan puvun maksamiseen. En lisäksi, että maksamme omat asumme, asumiskulut, polttarit, morsiuskutsut ja kolme päivää kylpylässä, jotka hän vaati meitä suunnittelemaan ennen häitä. Pankkitiliäni pahoinpideltiin jo häiden vuoksi, ja nyt vielä tämä, morsiusneito kuvaa.

– Heitin melkein puhelimeni seinään, sellainen raivo otti minut valtaansa. On kulunut kolme päivää siitä, kun hän lähetti viestin, ja kolme seitsemästä morsiusneidosta on vastannut sanoen, että heistä olisi ihanaa maksaa osa puvusta. En tiedä, haluavatko he aidosti tehdä näin, vai eivät. Itse alan ajatella, että minun täytyy ehkä paeta tätä hääjuhlaa, ja tätä ystävyyttä.

Kommentoijat soimaavat morsianta itsekkääksi; anonyymiä morsiusneitoa kehotetaan jättämään ystävyys taakseen. Soraääniäkin löytyy.

– Eli te kaikki kannustatte häntä ostamaan mekon, jonka tiesitte olevan liian kallis, ja olette yllättyneitä, kun hän pyytää rahaa maksaakseen sen? Pysykää ystävinä. Ansaitsette toisenne, kommentoija Dharma Bummed toteaa.  


***


Lue myös:

    Uusimmat