Mainos

Menestysteoksia markkinoille myös äänikirjoina

Kolme suurinta kotimaista kustantajaa laajentaa toimintaansa äänikirjojen alueelle. WSOY, Otava ja Tammi alkavat kustantaa jo aiemmin ilmestyneistä menestysteoksista äänikirjoja.

Kuun lopulla julkaistaan yhdeksäntoista äänikirjaa CD-muodossa ja syksyksi suunnitellaan lisää uutuuksia. Kustantajista WSOY on tehnyt jo useita vuosia äänikirjoja, mutta pieninä painoksina, lähinnä c-kasetille.

Nyt ilmestyvät muun muassa Kari Hotakaisen Juoksuhaudantie lukijana Veikko Honkanen, Ilkka Remeksen Itäveri lukijana Lars Svedberg, Ranya ElRamlyn Auringon asema lukijana Vuokko Hovatta, Laila Hietamiehen Koivu ja tähti lukijana Erja Manto, Leena Lehtolaisen Tappava säde lukijana Erja Manto ja Kaari Utrion Ruma kreivitär lukijana Katriina Rinne.

Aikuisten tarjonnan lisäksi myös lapset on huomioitu äänikirjatuotannossa. Luvassa on Astrid Lindgrenin rakastetut satuklassikot Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli ja Veljeni Leijonamieli. Kaksi ensimmäistä lukee Inkeri Wallenius ja kolmannen Jarmo Heikkinen. Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljeksen lukijana on Antti Pääkkönen. Paavo Kerosuo lukee puolestaan Sinikka ja Tiina Nopolan lastenromaanin Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi.

Äänikirjakustannustoimintaa ei keskitetä, vaan kustantajat huolehtivat itse omasta tuotannostaan. Jatkossa osa kirjauutuuksista saadaan samaan aikaan kauppoihin sekä kirja- että äänikirjamuodossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.