Melkoinen paukku! Tuntematon norjalaishiihtäjä pesi Ruotsin maajoukkuetähdet

Ruotsin maajoukkuehiihtäjät hävisivät norjalaiselle pitkänmatkan hiihtäjälle maajoukkueleirillä järjestämässään testihiihdossa.

Mukana 13 kilometrin matkalla oli Ruotsin miesten maajoukkueen kerma William Poromaasta lähtien. Hän jäi kuitenkin toiseksi, kun Norjan Eirik Augdal pesi hänet viidellä sekunnilla. Edvin Anger oli kolmas +0.53, Johan Häggström neljäs +1.09 ja 17-vuotias Alvar Myhlback viides +1.13.

Augdal kertoo, että hän ei erityisesti valmistautunut testikilpailuun, sillä sai kuulla osallistuvansa siihen päivää aikaisemmin.

– Se oli hauskaa. Kyseessä oli testikilpailu, mutta samalla kunnon kisa ja kunnon testi. Mukana oli kovia nimiä, joten on hyvä saada varmistus, että on kovassa kunnossa, Augdal sanoo Norjan TV2:lle.

Augdal on jo 28-vuotias, eikä hän ole juuri kerännyt menestystä maailmancupissa. Augdalin viimeinen osallistuminen maailmancupissa nähtiin vuonna 2020, kun hän sivakoi neljänneksi legendaarisella Holmenkollenin 50 kilometrillä. Yhteensä maailmancup-startteja Augdalilla on vain kuusi kappaletta.

Hän onkin keskittynyt pitkän matkan hiihtoon. Norjalainen edustaa Ski classics -sarjassa ruotsalaistalli Team Eksjöhusia. Augdal on vuoden 2008 nuorten kaksinkertainen maailmanmestari.

Lue myös:

    Uusimmat