Melanzane in sformato eli munakoisovuoka juusto-salamitäytteellä 28.4.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana Maarit Enkovaara-Astraldi ja hänen uusi kirjansa Intohimona Italia - rakkaudesta ruokaan.eli munakoisovuoka juusto-salamitäytteellä

1 kg munakoisoja
runsas 1 dl korppujauhoja
2/3 dl raastettua parmesaania
1 iso tai 2 pientä munaa
5-6 tuoretta mintunlehteä
7-8 tuoretta basilikanlehteä
suolaa, mustapippuria

Täyte:


50 g mustaleimaemmentalia tai savustettua juustoa
50 g salamia, mortadellaa tai meetvurstia
muutama munakoisoviipale vuoan pohjalle

Tomaattikastike:


250 g murskattua tomaatteja
1 pieni sipuli
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Koristeluun:


juustoraastetta,
basilikan ja mintun lehtiä

Leikkaa yhdestä munakoisosta 5-6 ohutta viipaletta ja pariloi ne. Pese loput munakoisot ja leikkaa ne suurehkoiksi paloiksi. Keitä palat pehmeiksi isossa kattilassa kevyesti suolatussa vedessä (15-20 minuuttia), jäähdytä lävikössä ja purista vesi pois kämmenten välissä mahdollisimman hyvin.
Hienonna munakoisot karkeaksi veitsellä ja sekoita ne kulhossa korppujauheen ja parmesaaniraasteen kanssa tasaiseksi karkeahkoksi massaksi. Lisää munat, silputut yrtit ja mausta . (Lisää korppujauhetta, jos seos on liian vetelä). Leikkaa juusto viipaleiksi ja makkara pieniksi paloiksi.
Öljyä ja korppujauhota hyvin 20-24 cm:n vuoka (esim. reiällinen kakkuvuoka). Peitä vuoan pohja pariloiduilla munakoisoviipaleilla ja levitä puolet munakoisososeesta niiden päälle. Aseta juustoviipaleet ja makkarakuutiot tasaisesti pinnalle ja peitä lopulla munakoisososeella. Tasoita pinta. Paista 200 asteessa 20-30 min.
Valmista tomaattikastike. Hienonna sipuli ja ruskista se kevyesti öljyssä. Lisää tomaattimurska, mausta suolalla ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike kuivuu liikaa.
Kumoa munakoisovuoka vadille , koristele juustoraasteella ja mintun ja basilikan lehdillä ja tarjoa tomaattikastikkeen kera.

Viiniksi Maarit suosittelee kuivaa ja pehmeää roseeviiniä.

Lue myös:

    Uusimmat