Meikkitaiteilija ylistää Iina Kuustosen kauneutta: "Kadehdittavan pitkät ripset!"

Putous-sarjan näyttelijä Iina Kuustonen ihastutti taannoisessa Jussi-gaalassa tummanpuhuvassa muotiluomuksessa sekä kohtalokkaassa meikissä. Meikkitaiteilija Mariela Sarkiman loihtima meikki toi Kuustosen kauniiksi kehutut, pysäyttävät silmät näyttävästi esiin. Millainen meikki sopii Kuustoselle?

Putous-sarjan Jäbä Leissonista ei ollut enää tietoakaan, kun katseet kääntänyt näyttelijä Iina Kuustonen, 29, saapui 2. helmikuuta 2014 pidettyyn Jussi-gaalaan suomalaisuunnittelija Mert Otsamon mustanpuhuvassa uniikkiluomuksessa. Myös Kuustosen kullanhohtoinen, musta silmämeikki korosti naisen lumoavaa katsetta entisestään.

Kauniin, silmiä korostavan meikin sekä kampauksen Kuustoselle loihti monien tähtien luottomeikkitaiteilija Mariela Sarkima. Ensimmäistä kertaa Kuustosen meikannut Sarkima kertoo tehneensä taustatyötä tutkimalla Kuustosen aiempia tyylejä sekä ottamalla selvää, millainen meikki puhuttelee Kuustosta.

– Inspiraatio meikkiin lähti ehdottomasti Mertin suunnittelemasta puvusta, josta Iina lähetti minulle etukäteen kuvan. Puku oli raflaava ja musta sekä tiesin, että Iinalle tulee kultaiset korut. Totesin, että meikki saa olla hollywoodmainen, jossa on tummuutta ja syvyyttä, mutta ei kuitenkaan kauhean tunkkainen, Sarkima kuvaa.

Meikkilook päätettiin yhteistuumin Kuustosen kanssa.

– Kysyin ensalkuun, haluaako hän silmäpainotteisen vai huulipainotteisen meikin. Iina sanoikin siihen heti, että ehdottamasti korostetaan silmiä. Hänellä onkin niin suuret silmät ja yleensä hänelle tehdään smoky eyes -tyyppinen meikki, Sarkima kuvailee.

Silmämeikin sävyiksi valittiin mustaa ja kultaa.

– Teimme Iinalle klassisen silmämeikin ja smoky eyes -yhdistelmän, ei liian tunkkaisia pandasilmiä. Iinalla on erittäin jäänsiniset, raikkaat silmät, ja kun laittaa kultaa smokey eyesin sekaan, siitä tulee pysäyttävä.

– Iinan silmät ovat todella kauniit ja liikkuvalla luomella on paljon tilaa meikata, joten niitä kannattaa ehdottamasti korostaa: niissä saa olla tummuutta, Sarkima kehuu.

Gaalatunnelman luomiseksi Kuustosen meikissä panostettiin myös näyttäviin ripsiin.

– Herranjestas, että Iinalla on pitkät ripset! Kun taivutin niitä ripsientaivuttimellani, painan yleensä kaksi kertaa, mutta nyt jouduin painamaan kolme, jopa neljä kertaa kun nousin ripsen pituutta pitkin. Iinan ripset ovat kadehdittavan pitkät, Sarkima ylistää.

Sarkima kertoo kemioiden toimineen loistavasti Kuustosen kanssa.

– Meillä kemiat kohtasi, oli mukavaa. Sanoinkin myöhemmin miehelleni, että hän oli yksi helpoimmista meikattavista ikinä, Sarkima kehuu.

– Iina oli vähän kipeänä edellispäivän Putouksen jäljiltä. Teimme meikin Krista Kososen kotona: Iina istuskeli siinä rauhassa, eikä kertaakaan katsonut peiliin, ja mietin, okei, aika kova luotto hänellä on, sillä meikkaan häntä ensimmäistä kertaa. Kun kampaus ja meikki olivat valmiit, hän oli että "okei, alan pukea nyt päälle". Kysyin, haluaisiko hän katsoa lopputulosta, annanko peilin? Hän katsoi itseään peilistä ja sanoi "Oh! Tämä on täydellinen", ja lähti pukemaan.

Lue myös:

Meikkikuvat: Mariela Sarkima

Lue myös:

    Uusimmat