Meikkitaiteilija luo elokuvatähtien tyylit – näin Nicki Minajin hillitty look syntyi

Meikkitaiteilija Nicki Ledermann arvioi Se toinen nainen -elokuvan näyttelijöiden tyylit. Mitä mieltä hän on Nicki Minajin hillitystä lookista?

Meikkitaiteilija NickiLedermann suunnittelee ja toteuttaa työkseen meikkejä Hollywood-elokuviin. Meikin suunnitteleminen on monivaiheinen prosessi, johon sanottavansa sanoo niin elokuvan ohjaaja kuin meikattava tähtikin.

– Jos meikkaamani näyttelijä ei ole tyytyväinen tekemääni meikkiin, se ei ole hyvä asia. Se riippuu myös siitä, kuka näyttelijä ja millainen elokuva on kyseessä. Joskus näyttelijät eivät välitä, mitä heille tehdään, koska he tietävät, että kaikki on ohjaajan hallinnassa. Ohjaaja on mestari ja tietää, mitä tekee. (Martin) Scorsesen kanssa on sama juttu. Kun hän sanoo, että haluaa jonkin näyttävän tietynlaiselta, en sano "ei", Ledermann kuvaa.

Ledermann on ollut meikkaamassa tähtiä Martin ScorsesenBroadwalk Empire -sarjaan.

– On myös projekteja, joissa ohjaaja antaa minun tehdä, mitä haluan. Joskus näyttelijät sanovat, mitä haluavat. Kaikki riippuu projektista ja näyttelijästä.

Ledermann on ollut meikkaamassa huhtikuussa 2014 ensi-iltansa saaneen Se toinen nainen -elokuvan näyttelijöitä. Komedian rooleissa nähdään Cameron Diaz, LeslieMann ja KateUpton. Yhdessä roolissa esiintyy värikkäästä tyylistään tunnettu NickiMinaj.

Se toinen nainen -elokuvassa kyse oli todellisesta yhteystyöstä. Ohjaaja antoi meidän toimia parhaaksi näkemällämme tavalla ja työskentelin pääasiassa näyttelijöiden kanssa, Ledermann sanoo.

Miltä lopputulos näyttää – miten meikkaukset onnistuivat?

Nicki analysoi tähtien tyylit – lue!

Cameron Diaz, roolihahmo Carly Whitten

– Rakastan Cameronin tyyliä (elokuvassa). Se on fantastinen, hän näyttää upealta. Hänen hahmonsa on hyvin menestyvä, vahva bisnesnainen, joka tietää, mitä tahtoo. Hänen vaatteensa ja meikkinsä sopivat rooliin. Hän on upea kokonaisuus. Tyylivalinnat ovat mielestäni onnistuneita ja kauniita, moderneja.

Leslie Mann, roolihahmo Kate King

– Leslien hahmolle minun piti tehdä leikkisämpi tyyli, koska hänen roolihahmonsa on hieman naiivi. Hän ei tiedä, että mies pettää häntä, saa sen sitten selville eikä tiedä, mitä tehdä asialle. Teimme tyylistä leikkisän hahmon naiiviuden ja suuren sydämen vuoksi, Ledermann kuvaa.

– Leslie on niin kaunis nainen, ettei hänestä saa kamalan näköistä, vaikka yrittäisi. Halusin hahmon ilmaisevan meikkivalinnoillaan avointa asennetta kaikenlaisille asioille. Leslien hahmolla on suuri valikoima meikkityylejä: punaisista huulista pinkkeihin huuliin, sitten luonnollisiin huuliin, siitä levinneeseen meikkiin ja täydelliseen lookiin.

Kate Upton, roolihahmo Amber

– Kate Upton oli elokuvan seksikäs taskuvenus, hyvin naiivi. Kate on muutenkin niin kaunis, häntä ei tarvinnut muuttaa paljon. Teimme ihosta täydellisen ja annoimme hänen olla kuuma ja seksikäs neito., Ledermann sanoo.

Nicki Minaj, roolihahmo Lydia

– Elokuvassa Nicki Minaj on periaatteessa Nicki Minaj, joka ei ole laulaja, vaan työskentelee toimistossa. Uskon, että hänet valittiin sen perusteella, kuka hän on, eikä hänen haluttu teeskentelevän mitään muuta. Minaj on hyvin cool. Elokuvassa hän ei halua tehdä työtä, mutta on kuitenkin töissä, huvin vuoksi. Hän on hyvin epätavallinen asianajajan assistentti. Hän saa olla Nicki Minaj, koska se toimii hyvin elokuvassa ja hänen hahmoaan ajatellen, Ledermann sanoo.

– Nicky Minaj on todellinen kameleontti: hän voi olla elegantti tai hyvällä tavalla räjähtäneen näköinen. Hänellä on kaikki nämä elementit, mutta koska hän työskentelee elokuvassa lakifirmassa, hänet pidettiin eleganttina naisena, jossa on hyvin trendikäs twisti. Meikki pysyy melko samana, mutta kyse on enemmän hiuksista ja niiden muutoksista. Hänellä on hyvin elegantti puvustus, jota tarvitaan ammattimaisessa työssä.

Entä uskooko Ledermann, että Minaj yllättäen mieltyy hillityyn ulkonäköön värikkäitä peruukkeja enemmän?

– Uskon, että hän pitää tyylin jonkin aikaa ja muuttaa sitten taas tyyliään. Hän on esiintyjä, joten hänellä on paljon roolihahmoja.


Lue myös:

VIDEO: Suomalaissuunnittelija: Hollywood vaatii jumalattomasti työtä (Huomenta Suomi 28.2.2014)


Maria Aarnio, maria.aarnbio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat