Hollywoodin meikkiguru Nicki Ledermann paljastaa: Näin elokuvamaskeeraus syntyy

Nicki Ledermann meikkaa työkseen Hollywood-julkkiksia. – Meikki on tärkeää, koska se auttaa näyttelijää pääsemään rooliin ja auttaa häntä tuntemaan, ettei hän ole enää oma itsensä vaan joku muu. Meikki voi todella muuttaa ihmisen, hän kertoo.

Nicki Ledermannilla on työ, josta moni voi vain haaveilla: hän meikkaa Hollywood-julkkiksia elokuvarooleja varten.

– Olen ollut onnekas, olen saanut työskennellä upeiden ihmisten kanssa. En osaa sanoa, kuka on suosikkini. GretchenMaul on ihana, rakastan häntä. Rakastan FrancesMcDormandia, AmyAdamsia, LeslieMannia, Ledermann luettelee.

Ledermann on ollut mukana maskeeraamassa vuoden 2013 Suuri puhallus -elokuvaa ja muotimaailmaan sijoittuvaa elokuvaa Paholainen pukeutuu Pradaan vuonna 2006. Hän muistelee lämmöllä vuoden 2007 Lumottu-elokuvaa.

Lumottu-elokuvaan loin noidan, se oli todella hauskaa. Kun olin mukana The Notorious Bettie Page -elokuvassa, Gretchen Maulin täytyi näyttää pin-up -tytöltä, eikä hän saanut poiketa esikuvastaan. Gretchenillä on todella vaalea iho ja hän on vaaleatukkainen, ja BettiePage oli mustatukkainen, tumma kaunotar, Ledermann sanoo.

Hän nauttii erityisesti elokuvista, jotka kuvaavat tiettyä aikakautta tarkasti.

– Suunnittelin Broadwalk Empire -sarjassa hahmoja ja se oli upeaa, koska kyseessä on aikakauden kuvaus, joka nojaa osaltaan oikeisiin ihmisiin. Todella hauskaa, mutta todella paljon työtä. Toisaalta se ei haittaa, sillä mitä enemmän työskentelen, sitä hauskempaa minulla yleensä on!

Ledermann on tehnyt maskeerauksen myös huhtikuussa 2014 ensi-iltansa saaneeseen Se Toinen Nainen -elokuvaan. Ledermannin kehuma Leslie Mann esiintyy myös tässä elokuvassa

– Minulla ja Leslie Mannilla todella klikkasi tässä elokuvassa, hän on uskomaton nainen.Työskentelin pääasiassa Leslien kanssa. Keskustelimme ja kerroin fiilikseni. Hän oli hyvin avoin ja mukava, meillä oli hauskaa, kun loimme hahmoa. Se toinen nainen oli ehdottomasti sellainen projekti, jossa koko työryhmä on upea!

Yhteistyötä Sinkkuelämää-puvustajan kanssa

Elokuvan meikkityylin luominen lähtee käsikirjoituksen lukemisesta. Meikkaajan täytyy ymmärtää, millaisia persoonia hahmot ovat.

– Käyn pitkiä keskusteluja ohjaajan, puvustajan ja näyttelijöiden kanssa, jotta kaikkien mielipide tulee kuulluksi. Haluan työskennellä tiiviisti ohjaajan kanssa ja varmistaa, että hän saa, mitä haluaa. Haluan tietysti myös saada kerrottua oman näkemykseni, Ledermann kertoo.

Se, miten tyyli luodaan, vaihtelee projektin mukaan. Joskus meikkaaja saa vapaat kädet, toisinaan ohjaaja määrää kaiken.

– On projekteja, joissa ohjaajan visio on hyvin vahva. On projekteja, jotka nojaavat vahvasti aitouteen, siis aikakauteen ja oikeisiin hahmoihin. Se toinen nainen on hyvin nykyaikainen komedia, saimme työskennellä muodin kanssa. Olen työskennellyt Patricia Fieldin, Sinkkuelämää-puvustosuunnittelijan, kanssa vuosia ja tiesin, että hän luultavasti ottaa high fashion -lähestymistyylin elokuvaan, Ledermann kertoo.

– Ohjaaja Nick Cassavetes tuki valintojani vahvasti.

Meikki auttaa eläytymään rooliin

Puvustuksen ja lavastuksen huomaa elokuvasta helposti, mutta harva kiinnittää huomiota näyttelijän huulipunaan tai ihon sävyyn. Ledermannin mukaan meikki on kuitenkin näyttelijälle hyvin tärkeä asia.

– Meikki on tärkeää, koska se auttaa näyttelijää pääsemään rooliin ja auttaa häntä tuntemaan, ettei hän ole enää oma itsensä vaan joku muu. Meikki voi todella muuttaa ihmisen. Se voi tehdä hänestä kauniin tai ruman, terveen tai sairaan, vanhan tai nuoren. Se todella voi muuttaa ulkonäön. Se on näyttelijöille hyvin tärkeä työkalu, Ledermann kuvailee.

Ledermann on myös taiteilija ja nauttii luovasta työstä.

– Rakastan ihmisiä, ja on hauskaa luoda hahmo ja saada näyttelijä tuntemaan olonsa eri ihmiseksi.


Lue myös:

VIDEO: Utuiset silmät -meikki


Maria Aarnio, maria.aarnbio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat